De Golf, de best verkochte auto in Europa en viert zijn 45ste verjaardag. De Volkswagenfabriek in Wolfsburg startte op 29 maart 1974 officieel met de productie van wat VW's bestseller zou worden. Op dat moment wist niemand bij Volkswagen dat er van de opvolger van de legendarische Kever wereldwijd meer dan 35 miljoen stuks zouden worden gebouwd. Vandaag is het model nog steeds te koop en statistisch gezien wordt er om de 41 seconden ergens ter wereld een Golf besteld en dat sinds het begin van de productie 45 jaar geleden. Dat komt overeen met ongeveer 780.000 voertuigen per jaar.

De Golf 1 werd als een 3- of als 5-deurs met achterklep geleverd. Het was niet de eerste voorwielaandrijver van het merk (deze eer behoort toe aan de K70, in feite een NSU, en vanaf 1970 op de markt gebracht als VW) maar het was wel het model waardoor voorwielaandrijving de definitieve VW-architectuur zou worden. Onder de zat een 1.1-liter motor met 50 pk (basisversie) of een 1.5, goed voor 70 pk motor (S-versie), waardoor hij respectievelijk 140 en 150 km/u snel was. Deze motoren werden aan een manuele vierversnellingsbak of, optioneel, aan een automatische transmissie met 3 versnellingen gekoppeld.

Vanaf de lancering was de auto beschikbaar in een normale of "L" (luxe) afwerking. De beroemde GTI, wiens 1.6 inspuitmotor 110 pk leverde, volgde vanaf 1976. Het design van de Golf was typerend voor de jaren '70, met vrij hoekige elementen waarin je onmiskenbaar de hand van de Italiaanse ontwerper Giugiaro herkent.(Belga)

De Golf, de best verkochte auto in Europa en viert zijn 45ste verjaardag. De Volkswagenfabriek in Wolfsburg startte op 29 maart 1974 officieel met de productie van wat VW's bestseller zou worden. Op dat moment wist niemand bij Volkswagen dat er van de opvolger van de legendarische Kever wereldwijd meer dan 35 miljoen stuks zouden worden gebouwd. Vandaag is het model nog steeds te koop en statistisch gezien wordt er om de 41 seconden ergens ter wereld een Golf besteld en dat sinds het begin van de productie 45 jaar geleden. Dat komt overeen met ongeveer 780.000 voertuigen per jaar.De Golf 1 werd als een 3- of als 5-deurs met achterklep geleverd. Het was niet de eerste voorwielaandrijver van het merk (deze eer behoort toe aan de K70, in feite een NSU, en vanaf 1970 op de markt gebracht als VW) maar het was wel het model waardoor voorwielaandrijving de definitieve VW-architectuur zou worden. Onder de zat een 1.1-liter motor met 50 pk (basisversie) of een 1.5, goed voor 70 pk motor (S-versie), waardoor hij respectievelijk 140 en 150 km/u snel was. Deze motoren werden aan een manuele vierversnellingsbak of, optioneel, aan een automatische transmissie met 3 versnellingen gekoppeld.Vanaf de lancering was de auto beschikbaar in een normale of "L" (luxe) afwerking. De beroemde GTI, wiens 1.6 inspuitmotor 110 pk leverde, volgde vanaf 1976. Het design van de Golf was typerend voor de jaren '70, met vrij hoekige elementen waarin je onmiskenbaar de hand van de Italiaanse ontwerper Giugiaro herkent.(Belga)