Bij de meeste elektrische auto's wordt de batterij vervangen wanneer die tussen de 70 en de 80% van haar initiële opslagcapaciteit heeft. Dat betekent echter niet dat deze batterijen op dat ogenblik defect zijn. BMW en Bosch hebben daarom een systeem bedacht waarin deze batterijen een tweede leven krijgen na het (intensief) gebruik in een BMW i-model. Na de gebruikscyclus in de auto worden de accu's getest en wanneer ze goed worden bevonden worden ze in een groot netwerk gehangen waarin energie wordt opgeslagen.

Omdat deze batterijen hun energie in amper enkele seconden weer kunnen afgeven, is dit een ideale manier om het elektriciteitsnet stabiel te houden. Vooral wanneer stroom op een alternatieve, milieuvriendelijke manier wordt opgewekt (zon of wind), komen er aanzienlijke fluctuaties voor in de productie. Met deze batterijen kan men de bevoorrading onder controle houden. In het Duitse Hamburg heeft men 2.600 accumodules uit meer dan 100 elektrische auto's aan elkaar gelinkt. Zo ontstaat een energieopslagplaats met een vermogen van 2 Megawatt en een opslagcapaciteit van 2.800 kilowattuur (kWh).(Belga)

Bij de meeste elektrische auto's wordt de batterij vervangen wanneer die tussen de 70 en de 80% van haar initiële opslagcapaciteit heeft. Dat betekent echter niet dat deze batterijen op dat ogenblik defect zijn. BMW en Bosch hebben daarom een systeem bedacht waarin deze batterijen een tweede leven krijgen na het (intensief) gebruik in een BMW i-model. Na de gebruikscyclus in de auto worden de accu's getest en wanneer ze goed worden bevonden worden ze in een groot netwerk gehangen waarin energie wordt opgeslagen. Omdat deze batterijen hun energie in amper enkele seconden weer kunnen afgeven, is dit een ideale manier om het elektriciteitsnet stabiel te houden. Vooral wanneer stroom op een alternatieve, milieuvriendelijke manier wordt opgewekt (zon of wind), komen er aanzienlijke fluctuaties voor in de productie. Met deze batterijen kan men de bevoorrading onder controle houden. In het Duitse Hamburg heeft men 2.600 accumodules uit meer dan 100 elektrische auto's aan elkaar gelinkt. Zo ontstaat een energieopslagplaats met een vermogen van 2 Megawatt en een opslagcapaciteit van 2.800 kilowattuur (kWh).(Belga)