Honda Motor Co., Ltd. en Yamaha Motor Co., Ltd. Hebben op 5 oktober bekend gemaakt dat ze gesprekken voeren over een mogelijke samenwerking in categorie 1 van de Japanse markt. Die omvat vooral elektrisch aangedreven scooters of scooters met een verbrandingsmotor, kleiner dan 50 cc. Deze markt werd de jongste jaren bijzonder concurrentieel omdat persoonlijk vervoer veel diverser is geworden met de komst van elektrische fietsen en andere minivoertuigen.

Constructeurs van gemotoriseerde tweewielers staan ook voor veel grotere uitdagingen nu ze aan veel strengere milieu- en veiligheidsnormen moeten voldoen. Ook de elektrische aandrijving bij auto's ligt op tafel. De samenwerking tussen Honda en Yamaha moet tegen die achtergrond worden gezien. De samenwerking is nodig om een antwoord te vinden op al die toekomstige uitdagingen. Daarom gaan beid fabrikanten samenwerken voor categorie 1 van de Japanse markt.

De punten die op de agenda staan, zijn de volgende: het leveren van afgewerkte Honda-producten aan Yamaha, de gemeenschappelijke ontwikkeling en het leveren van utilitaire scooters van de volgende generatie en een samenwerking op vlak van elektrische tweewielers met de bedoeling om deze voertuigen binnen categorie 1 te populariseren. (Belga)

Honda Motor Co., Ltd. en Yamaha Motor Co., Ltd. Hebben op 5 oktober bekend gemaakt dat ze gesprekken voeren over een mogelijke samenwerking in categorie 1 van de Japanse markt. Die omvat vooral elektrisch aangedreven scooters of scooters met een verbrandingsmotor, kleiner dan 50 cc. Deze markt werd de jongste jaren bijzonder concurrentieel omdat persoonlijk vervoer veel diverser is geworden met de komst van elektrische fietsen en andere minivoertuigen. Constructeurs van gemotoriseerde tweewielers staan ook voor veel grotere uitdagingen nu ze aan veel strengere milieu- en veiligheidsnormen moeten voldoen. Ook de elektrische aandrijving bij auto's ligt op tafel. De samenwerking tussen Honda en Yamaha moet tegen die achtergrond worden gezien. De samenwerking is nodig om een antwoord te vinden op al die toekomstige uitdagingen. Daarom gaan beid fabrikanten samenwerken voor categorie 1 van de Japanse markt. De punten die op de agenda staan, zijn de volgende: het leveren van afgewerkte Honda-producten aan Yamaha, de gemeenschappelijke ontwikkeling en het leveren van utilitaire scooters van de volgende generatie en een samenwerking op vlak van elektrische tweewielers met de bedoeling om deze voertuigen binnen categorie 1 te populariseren. (Belga)