De vernieuwde versie krijgt vooral een vernieuwde wielophanging vooraan waardoor hij volgens de constructeur beter presteert op circuit én op de weg. Ford voorziet onderdelen van de (elektrische) stuurinrichting van de illustere GT 500.

De 350R maakt het verschil met de 'gewone' Shelby 350 door de achterbank die werd afgevoerd om gewicht te besparen. Deze R-versie heeft bovendien recht op carbon velgen en een grotere achtervleugel in hetzelfde lichtgewicht materiaal. Vooraan werd eveneens de spoilerlip ruimer bemeten om extra stabiliteit bij hoge snelheid te genereren en ook de remzadels werden rood gelakt.

Voor klanten die naast het sportieve geluid van de uitlaat ook muziek willen beluisteren, voorziet Ford het 'Technology Pack' met onder meer een Bang & Olufsen geluidsinstallatie met 12 speakers. Deze Shelby GT350R wordt aangedreven door een 5.2 liter V8-motor die een slordige 526 pk levert en die - noblesse oblige - aan een manuele versnellingsbak wordt gekoppeld.(Belga)

De vernieuwde versie krijgt vooral een vernieuwde wielophanging vooraan waardoor hij volgens de constructeur beter presteert op circuit én op de weg. Ford voorziet onderdelen van de (elektrische) stuurinrichting van de illustere GT 500.De 350R maakt het verschil met de 'gewone' Shelby 350 door de achterbank die werd afgevoerd om gewicht te besparen. Deze R-versie heeft bovendien recht op carbon velgen en een grotere achtervleugel in hetzelfde lichtgewicht materiaal. Vooraan werd eveneens de spoilerlip ruimer bemeten om extra stabiliteit bij hoge snelheid te genereren en ook de remzadels werden rood gelakt. Voor klanten die naast het sportieve geluid van de uitlaat ook muziek willen beluisteren, voorziet Ford het 'Technology Pack' met onder meer een Bang & Olufsen geluidsinstallatie met 12 speakers. Deze Shelby GT350R wordt aangedreven door een 5.2 liter V8-motor die een slordige 526 pk levert en die - noblesse oblige - aan een manuele versnellingsbak wordt gekoppeld.(Belga)