Ford Mustang RAF present in Goodwood

07/07/18 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:27

Bron: Belga

Op het Festival of Speed in Goodwood dat dit jaar van 12 tot 15 juli plaatsvindt, tonen de autoconstructeurs weer heel wat nieuwe creaties. Zo showt Ford er een indrukwekkende Mustang die een eerbetoon brengt aan de Royal Air Force.

Ford Mustang RAF present in Goodwood

Ford Mustang RAF present in Goodwood © BELGA

Tijdens de Tweede Wereldoorlog dienden vele Amerikaanse piloten in de Britse RAF, in het Eagle Squadron. Deze oorlogshelden vlogen 80 jaar geleden regelmatig over de velden in de streek van Goodwood. Nu brengt de Mustang GT Eagle Squadron hen een eerbetoon in Goodwood, waar op 12 juli de bekende sprints tijdens het Festival of Speed worden gereden. Aan het stuur zal de driftkampioen Vaughn Gittin Jr het spektakel verzekeren.

Deze bolide aangedreven door een 700 pk sterke V8 5 liter werd samen ontworpen door Ford Performance en Gittin's RTR Vehicles, en kreeg onder meer een Ford Performance compressor, een uitgebouwd koetswerk in carbon en een Tactical Performance ophanging. Na deze wereldpremière in Goodwood, zal deze Mustang geveild worden op de vliegshow AirVenture van Oshkosh, in Wisconsin (VS). De opbrengst gaat naar een goed doel dat zich inzet voor de opleiding van jongeren.(Belga)

Onze partners