In 2016 werden er in Europa maar liefst 15.000 Mustangs verkocht. Volgens IHS Markit, die wereldwijd alle verkoopcijfers uit de autosector oplijst, werd de Mustang wereldwijd de best verkopende sportwagen. De Ford dankt deze status aan de groeiende interesse voor deze wagen buiten de VS en met name in Europa. Hij doet het vooral erg goed op markten zoals Frankrijk, Zweden, Polen, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Finland en Griekenland. Het is ook met de komst van deze generatie Mustang dat Ford dit product op veel meer markten heeft gecommercialiseerd. Dat was ook in België het geval, want destijds was de wagen slechts te koop via grijsimport.

Het is ook de eerste keer dat Ford een viercilindermotor aanbiedt met een cilinderinhoud die op Europese bodem betaalbaar blijft. Het gaat om de 2.3 liter grote EcoBoost benzinemotor die 317 pk levert. Er bestaat uiteraard ook een V8, goed voor 422 pk. De Mustang kan men als coupé en als cabrio bestellen.(Belga)

In 2016 werden er in Europa maar liefst 15.000 Mustangs verkocht. Volgens IHS Markit, die wereldwijd alle verkoopcijfers uit de autosector oplijst, werd de Mustang wereldwijd de best verkopende sportwagen. De Ford dankt deze status aan de groeiende interesse voor deze wagen buiten de VS en met name in Europa. Hij doet het vooral erg goed op markten zoals Frankrijk, Zweden, Polen, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Finland en Griekenland. Het is ook met de komst van deze generatie Mustang dat Ford dit product op veel meer markten heeft gecommercialiseerd. Dat was ook in België het geval, want destijds was de wagen slechts te koop via grijsimport. Het is ook de eerste keer dat Ford een viercilindermotor aanbiedt met een cilinderinhoud die op Europese bodem betaalbaar blijft. Het gaat om de 2.3 liter grote EcoBoost benzinemotor die 317 pk levert. Er bestaat uiteraard ook een V8, goed voor 422 pk. De Mustang kan men als coupé en als cabrio bestellen.(Belga)