Ford investeert in verkeersveiligheid

16/03/16 om 20:53 - Bijgewerkt om 20:53

Bron: Belga

In het kader van het programma Driving Skills For Life (DSFL) investeert Ford dit jaar ruim 2,9 miljoen euro extra in verkeersveiligheid. Bedoeling is om 7.000 Europese jongeren tussen de 18 en de 24 jaar de juiste reflexen aan het stuur bij te brengen.

In Europa zijn auto-ongevallen de belangrijkste doodsoorzaak bij jongeren tussen de 18 en de 24 jaar. Sinds de lancering van het DSFL-programma in 2013 voor Europa stak Ford al 9,6 miljoen euro in de vorming van ruim 13.500 jonge bestuurders. Het programma loopt in 11 verschillende landen. Na België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Roemenië, Rusland, Spanje, Turkije en Groot-Brittannië, zal Ford deze gratis opleidingen vanaf dit jaar ook voor het eerst in Finland en Polen geven.

"Te veel jongeren sterven in verkeersongevallen bij ee gebrek aan ervaring of omdat ze inschattingsfouten maken", weet Jim Graham, directeur van het DSFL-programma. "Met deze nieuwe investeringen, kunnen we jonge bestuurders competenties aanleren die hun leven kunnen redden". Ford is de eerste constructeur die dergelijke praktische cursussen gratis geeft aan jonge bestuurders.

In de opleiding leren ze gevaarlijke situaties herkennen, ze leren om hun voertuig beter te beheersen en krijgen inzicht zodat ze hun snelheid makkelijker aanpassen aan de rijomstandigheden. Ze worden ook aandachtiger en worden gewezen op oorzaken die voor afleiding zorgen. Zo heeft het programma aandacht voor het gebruik van sociale media en het versturen of lezen van SMS-berichten aan het stuur. Zelfs het maken van selfies aan het stuur komt aan bod en er is aandacht voor de gevaren van alcohol of drugs.

Het DSFL-programma wordt wereldwijd door professionele instructeurs gegeven. Sinds de start, precies 11 jaar geleden, volgden al 650.000 mensen deze opleiding.

(Belga)

Onze partners