Ford GT op Atlantic Road

02/10/17 om 12:57 - Bijgewerkt om 12:58

Bron: Belga

Ford heeft een reeks video's gemaakt waarbij de mooiste Europese routes in een mediatheek worden gebundeld. In dit zevende luik is de Ford GT te zien op de Atlantic Road en op het meest noordelijke gelegen circuit ter wereld.

De Atlantic Road ligt helemaal in het noorden van Noorwegen en bestaat uit 8 bruggen die de steden Kårvåg en Vevang met elkaar verbinden. Dit zorgt voor een ongelooflijk uitzicht. Het is één van de mooiste trajecten op Aarde en het ultieme decor voor een roadtrip met de nieuwe Ford GT. Het gaat om de zevende promovideo die Ford heeft gemaakt.

Het filmpje kreeg een score van 53/60 waarbij rekening werd gehouden met diverse criteria zoals de omgevingen en de sensaties in de beelden. In de video toont Stefan Mücke, piloot voor het team Ford Chip Ganassi Racing en endurance-expert van de 24 Uren van Le Mans, ook zijn kunnen op het Arctic Circle circuit. Hij rijdt er met de Ford GT40 van 655 pk en haalt er de topsnelheid van 347 km/u; het is vooral de bedoeling om autoliefhebbers te laten wegdromen met zeldzame en indrukwekkende beelden die iedereen op de website van Ford kan bekijken. De eerste 500 exemplaren van deze Ford supercar zijn reeds de deur uit. Omwille van het grote succes wil Ford binnen twee jaar nog 500 stuks extra bouwen. Geïnteresseerden moeten zich haasten en eveneens rekening houden met een budget tussen de 400.000 en de 500.000 euro. (Belga)

Onze partners