Zo bereikt de supercar van Ford een topsnelheid van 347 km/u, wat hem uiteraard de snelste wagen maakt die het merk ooit heeft geproduceerd. De Ford GT werd speciaal ontwikkeld en ontworpen om dit soort prestaties neer te zetten, en meteen een eerbetoon te brengen aan zijn roots in de autosport. Op het circuit van Calabogie in Canada zette deze bolide een tijd van 2:09.08 neer, terwijl de McLaren 675LT 2:10.8 en de Ferrari 458 Speciale 2:12.9 lieten optekenen. Wat meteen een goed idee geeft van zijn potentieel.

De ingenieurs spitsten zich vooral toe op gewichtsbesparing door intens gebruik te maken van koolstofvezel. Verder is de 3.5 liter V6 de krachtigste motor van het hele Ford-aanbod met een vermogen van 647 pk in zijn Amerikaanse configuratie. De verantwoordelijken van Ford Performance hebben deze krachtbron getest en verder verfijnd in de prototypes die de voorbije twee seizoenen in de IMSA-races werden ingezet. Tenslotte belooft men dat de Ford GT ook op de weg zijn vermogen gezwind zal afgeven. Een kwestie van vlot door het verkeer te raken ... maar wellicht niet op de meest discrete manier afgaande op de imposante look van de wagen! (Belga)

Zo bereikt de supercar van Ford een topsnelheid van 347 km/u, wat hem uiteraard de snelste wagen maakt die het merk ooit heeft geproduceerd. De Ford GT werd speciaal ontwikkeld en ontworpen om dit soort prestaties neer te zetten, en meteen een eerbetoon te brengen aan zijn roots in de autosport. Op het circuit van Calabogie in Canada zette deze bolide een tijd van 2:09.08 neer, terwijl de McLaren 675LT 2:10.8 en de Ferrari 458 Speciale 2:12.9 lieten optekenen. Wat meteen een goed idee geeft van zijn potentieel.De ingenieurs spitsten zich vooral toe op gewichtsbesparing door intens gebruik te maken van koolstofvezel. Verder is de 3.5 liter V6 de krachtigste motor van het hele Ford-aanbod met een vermogen van 647 pk in zijn Amerikaanse configuratie. De verantwoordelijken van Ford Performance hebben deze krachtbron getest en verder verfijnd in de prototypes die de voorbije twee seizoenen in de IMSA-races werden ingezet. Tenslotte belooft men dat de Ford GT ook op de weg zijn vermogen gezwind zal afgeven. Een kwestie van vlot door het verkeer te raken ... maar wellicht niet op de meest discrete manier afgaande op de imposante look van de wagen! (Belga)