Ford frist Tourneo Courier en Connect op

06/12/17 om 19:32 - Bijgewerkt om 19:35

Bron: Belga

De nieuwe Ford Tourneo Courier en Connect maken het Tourneo-gamma van Ford compleet. Deze praktische en aantrekkelijke monovolumes hebben momenteel niet veel last van nieuwe concurrenten in hun segment.

Ford frist Tourneo Courier en Connect op

Ford frist Tourneo Courier en Connect op © BELGA

Het nieuwe gamma van de Tourneo en de Transit (de bestelwagenversie) kent een mooi succes, met verkoopcijfers die de verwachtingen ruimschoots overtreffen. Deze modellen bieden de gezinnen een interessante combinatie van ruimte, flexibiliteit, stevigheid en rijplezier. Met een nieuwe look en een technische update voor 2018 staat deze bestelwagens zonder twijfel een mooie carrière te wachten.

Het kleintje van de Tourneo-familie, de Courier, kreeg een herwerkte voorpartij, een hertekende middenconsole met het oog op een betere ergonomie en 6" kleurenscherm in combinatie met het SYNC3 infotainmentsysteem. Verder voldoen de 1.5 TDCi diesel en de 1.0 EcoBoost benzinemotor van de Tourneo Courier voortaan aan de Euro 6 emissienormen en zijn ze standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De Tourneo Connect wordt aangeboden in een opstelling met vijf of zeven plaatsen en kreeg eveneens een facelift van de voorzijde. Hier duikt ook het 6" kleurenscherm in combinatie met het SYNC3 infotainmentsysteem op. Op technisch vlak krijgt de Tourneo Connect er verscheidene rijhulpsystemen van de recentste generatie bij. Onder de motorkap duikt de nieuwe 1,5 liter "EcoBlue" diesel op, naast een gemoderniseerde versie van de 1,0 liter EcoBoost-benzinemotor die voorzien is van cilinderuitschakeling. Alle motoren worden van huis uit gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, terwijl een 8-trapsautomaat optioneel verkrijgbaar is.(Belga)