De kit werd ontwikkeld door Mountune, maar een en ander gebeurde in samenwerking met de Ford Performance afdeling. Op bepaalde Europese markten (zoals het Verenigd Koninkrijk) wordt deze kit officieel door Ford aangeboden in het "Mountune power upgrade package" en blijft de garantie op de wagen ongemoeid.

Met deze kit wordt de motor 25 pk krachtiger (375 pk) en stijgt het motorkoppel in overboost tot 510 Nm. De vierwielaangedreven Focus RS spurt in 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u en dat is twee tienden sneller dan de standaard RS. Hij doet ook beter dan een standaard Porsche 911 Carrera. De topsnelheid blijft ongewijzigd na de montage van de upgradekit. De kit kan bij de dealer in 1,5 uur worden geïnstalleerd. Er komt een nieuw inlaatkanaal, een andere luchtfilter, een aangepaste EGR-klep en nieuwe software voor het motormanagement.

In ons land wordt de kit niet officieel aangeboden door Ford omdat het erg moeilijk is om dit ook officieel te homologeren en te verzekeren.(Belga)

De kit werd ontwikkeld door Mountune, maar een en ander gebeurde in samenwerking met de Ford Performance afdeling. Op bepaalde Europese markten (zoals het Verenigd Koninkrijk) wordt deze kit officieel door Ford aangeboden in het "Mountune power upgrade package" en blijft de garantie op de wagen ongemoeid. Met deze kit wordt de motor 25 pk krachtiger (375 pk) en stijgt het motorkoppel in overboost tot 510 Nm. De vierwielaangedreven Focus RS spurt in 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u en dat is twee tienden sneller dan de standaard RS. Hij doet ook beter dan een standaard Porsche 911 Carrera. De topsnelheid blijft ongewijzigd na de montage van de upgradekit. De kit kan bij de dealer in 1,5 uur worden geïnstalleerd. Er komt een nieuw inlaatkanaal, een andere luchtfilter, een aangepaste EGR-klep en nieuwe software voor het motormanagement. In ons land wordt de kit niet officieel aangeboden door Ford omdat het erg moeilijk is om dit ook officieel te homologeren en te verzekeren.(Belga)