Volkswagen lanceert weldra zijn eigen nieuwe gamma elektrische voertuigen. En ook Ford springt binnenkort op de 'elektrische trein'. Dit merk zal daarvoor gebruik maken van de VW-architectuur voor elektrische voertuigen en de Modular Electric Toolkit om op zijn beurt een 100% elektrische wagen voor een breed Europees publiek te ontwikkelen en te bouwen vanaf 2023. Beide merken plannen nog andere synergieën op een breder vlak voor de wereldwijde ontwikkeling van nieuwe bestelwagens en pickups vanaf 2022.

In dat plaatje past ook de samenwerking met Argo AI en zijn Self-driving system (SDS), dat de technologie levert voor zelfrijdende of autonome wagens die intussen klaar is commercialisatie. Argo AI biedt SAE Level 4 SDS aan dat ook gebruikt kan worden voor deelprojecten of de levering van goederen in de stedelijke gebieden. Door de samenwerking met Ford en VW zal Argo AI ertoe bijdragen dat de geïntegreerde technologie voor zelfrijdende elektrische wagens snel op grote schaal verspreid raakt om een veiliger, betrouwbaarder en duurzamer vervoer te bekomen.(Belga)

Volkswagen lanceert weldra zijn eigen nieuwe gamma elektrische voertuigen. En ook Ford springt binnenkort op de 'elektrische trein'. Dit merk zal daarvoor gebruik maken van de VW-architectuur voor elektrische voertuigen en de Modular Electric Toolkit om op zijn beurt een 100% elektrische wagen voor een breed Europees publiek te ontwikkelen en te bouwen vanaf 2023. Beide merken plannen nog andere synergieën op een breder vlak voor de wereldwijde ontwikkeling van nieuwe bestelwagens en pickups vanaf 2022.In dat plaatje past ook de samenwerking met Argo AI en zijn Self-driving system (SDS), dat de technologie levert voor zelfrijdende of autonome wagens die intussen klaar is commercialisatie. Argo AI biedt SAE Level 4 SDS aan dat ook gebruikt kan worden voor deelprojecten of de levering van goederen in de stedelijke gebieden. Door de samenwerking met Ford en VW zal Argo AI ertoe bijdragen dat de geïntegreerde technologie voor zelfrijdende elektrische wagens snel op grote schaal verspreid raakt om een veiliger, betrouwbaarder en duurzamer vervoer te bekomen.(Belga)