251 jongeren werden er attent gemaakt op de gevaren van de weg en kregen er een gratis rijopleiding van een halve dag. Alles verliep in veilige omstandigheden en men werkte vooral op het reageren in noodsituaties. De Global Road Safety Week staat in het teken van snelheidsbeheersing en het herkennen van gevaren, één van de belangrijke elementen in de Ford Driving Skills for life opleiding. Hier heeft men ook aandacht voor een noodstop en leert men over- en onderstuur situaties in een bocht beheersen. Verder heeft men aandacht voor afleiding in het verkeer en moeten de kandidaten de essentiële technische onderdelen van een wagen kennen. Niet minder dan 2.431 jongeren tussen 18 en 24 jaar hebben deze Ford Driving Skills for life opleiding al gevolgd sinds de lancering, nu vier jaar geleden.

Jongeren tussen 18 en 24 jaar lopen in Europa dubbel zoveel kans op een dodelijk verkeersongeval dan meer ervaren bestuurders. De Belgische sessies van Ford Driving Skills for Life voor 2017 zijn allemaal volgeboekt maar men kan wel inschrijven voor volgend jaar op de website www.drivingskillsforlife.be . Ford startte met Driving Skills for Life in 2003en het was meteen de eerste constructeur die een dergelijk systeem uitbouwde in ruim 35 verschillende landen. In de opleiding heeft men ook oog voor moderne gevaren zoals smartphones en selfies aan het stuur en de gevolgen van dronken of onder invloed van drugs te rijden. Gedurende deze praktische opleiding nemen de jongeren zelf het stuur zodat ze hun vaardigheden kunnen bijschaven met het advies van een professionele instructeur aan hun zijde. (Belga)

251 jongeren werden er attent gemaakt op de gevaren van de weg en kregen er een gratis rijopleiding van een halve dag. Alles verliep in veilige omstandigheden en men werkte vooral op het reageren in noodsituaties. De Global Road Safety Week staat in het teken van snelheidsbeheersing en het herkennen van gevaren, één van de belangrijke elementen in de Ford Driving Skills for life opleiding. Hier heeft men ook aandacht voor een noodstop en leert men over- en onderstuur situaties in een bocht beheersen. Verder heeft men aandacht voor afleiding in het verkeer en moeten de kandidaten de essentiële technische onderdelen van een wagen kennen. Niet minder dan 2.431 jongeren tussen 18 en 24 jaar hebben deze Ford Driving Skills for life opleiding al gevolgd sinds de lancering, nu vier jaar geleden. Jongeren tussen 18 en 24 jaar lopen in Europa dubbel zoveel kans op een dodelijk verkeersongeval dan meer ervaren bestuurders. De Belgische sessies van Ford Driving Skills for Life voor 2017 zijn allemaal volgeboekt maar men kan wel inschrijven voor volgend jaar op de website www.drivingskillsforlife.be . Ford startte met Driving Skills for Life in 2003en het was meteen de eerste constructeur die een dergelijk systeem uitbouwde in ruim 35 verschillende landen. In de opleiding heeft men ook oog voor moderne gevaren zoals smartphones en selfies aan het stuur en de gevolgen van dronken of onder invloed van drugs te rijden. Gedurende deze praktische opleiding nemen de jongeren zelf het stuur zodat ze hun vaardigheden kunnen bijschaven met het advies van een professionele instructeur aan hun zijde. (Belga)