Ford Edge ST op de sportieve toer

17/01/18 om 14:09 - Bijgewerkt om 14:11

Bron: Belga

Ford onthulde deze week in Detroit de Edge ST, de eerste SUV van het merk die een sportieve behandeling kreeg van de afdeling Ford Performance.

Ford Edge ST op de sportieve toer

Ford Edge ST op de sportieve toer © BELGA

Om deze Edge ST wat extra pit te geven, plaatste Ford de 340 pk sterke V6 2.7 EcoBoost gekoppeld aan een 8-trapsautomaat onder de motorkap. Deze automaat wordt bediend via een draaiknop in plaats van de traditionele pook, die het model meer standing geeft en meteen ook wat extra opbergruimte oplevert.

Verder bogen de ingenieurs van Ford Performance zich over het chassis en de ophanging om de Edge een rijdynamiek het ST-logo waardig te bezorgen. Zo duikt er op het dashboard een nieuwe Sport rijstand op die de bestuurder toelaat het volledige potentieel aan te wenden van deze SUV die op specifieke 21" velgen staat.

De Ford Edge ST geniet ook van een specifieke look, die vooral tot uiting komt in de grille en de achterpartij. Op vlak van technologie pakt deze sportieve SUV uit met de nieuwste veiligheidssnufjes, zoals een anti-multicollision remsysteem en een adaptieve snelheidsregelaar met geïntegreerde rijstrookbewaking. (Belga)

Onze partners