Ford Edge EcoBlue ST

22/02/18 om 07:58 - Bijgewerkt om 08:00

Bron: Belga

Ford heeft nog maar pas de vernieuwde Edge gelanceerd en vandaag volgt al de meest performante versie die wordt aangedreven door een tweeliter bi-turbomotor op ... diesel!

Ford Edge EcoBlue ST

Ford Edge EcoBlue ST © BELGA

Ford roeit hiermee een beetje tegen de stroom in, want steeds meer constructeurs beperken het dieselgamma. De nieuwe 2.0 EcoBlue diesel levert een forse 238 pk en dankzij de twee turbo's biedt hij bovendien heel veel motorkoppel onderin. Door veel power bij lage toeren te leveren, blijft het verbruik (én de CO2-afgifte) beperkt, ondanks de potige prestaties.

Deze versie wordt met een snel schakelende achttrapsautomaat geleverd. Ford voorziet ook een (iets) minder krachtige versie (190 pk) van deze dieselmotor en die wordt aan een manuele zesversnellingsbak gekoppeld in combinatie met vierwielaandrijving. De sportieve ST-Line afwerking omvat een aangepast radiatorrooster, 20-duimsvelgen, een dubbele uitlaat en sportstoelen met een geperforeerde lederen afwerking.

Verder voorziet Ford een sportiever afgestelde demping en schakellepels aan het stuur. Ford monteert eveneens tal van rijhulpmiddelen zoals dodehoek assistent, spoor assistent en een adaptieve snelheidsregelaar.(Belga)

Onze partners