Ford bouwt verjaardagsversie van de Mustang

Ford bouwt verjaardagsversie van de Mustang © belga

Naar aanleiding van de 55ste verjaardag van de legendarische Ford Mustang, lanceert de Amerikaanse constructeur een bijzondere versie voor de Europese markt, de Mustang55 5.0 V8. Hij is te herkennen aan het bijzondere koetswerk en het riant uitgeruste interieur.

Deze verjaardagseditie wordt aangedreven door de 450 pk sterke V8-motor met een longinhoud van 5 liter. Optisch maakt deze Mustang55 het verschil met een opvallende motorkap, strepen op de flanken en een optionele achterspoiler. Binnenin worden bestuurder en passagiers bedacht met een ronduit riante uitrusting. Omdat op onze markt de V8-motorisatie fiscaal flink wordt ontmoedigd, zorgde Ford eveneens voor een update van de meer toegankelijke Mustang met de 2.3 liter grote EcoBoost viercilinder turbomotor. Hier vond men inspiratie bij de Shelby-modellen van weleer en het merk met het blauwe ovaal monteert hier standaard de actieve uitlaat die voorzien is van een klep waarmee de bestuurder het motortimbre kan bijstellen al naargelang de omstandigheden.

Deze modellen zijn beschikbaar in een fel kleurenpalet waaronder het oranje van de wagen die hier wordt afgebeeld. Deze vernieuwde Mustang geniet tevens hedendaags infotainment middels een ingebouwde internetmodem en wifi hotspot waarmee de inzittenden tot 10 mobiele toestellen kunnen connecteren. Tot slot geeft Ford nog mee dat de Bullitt-versie met 460 pk – naar de gelijknamige film – omwille van de grote marktvraag nog minstens een jaar in productie zal blijven. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content