Changan Ford bevestigt enkel dat een aantal contracten niet verlengd wordt en dat de efficiëntie verhoogd moet worden met een slanker team, om zich te kunnen aanpassen aan de marktomstandigheden van 2019.

Ford worstelt in China. Het voorbije jaar leed de autobouwer er een miljardenverlies.Behalve een vertraging in de sector wogen ook hogere materiaalkosten door de handelsstrijd tussen de VS en China op de balans.

Ook in Europa heeft de op één na grootste Amerikaanse autobouwer het moeilijk. Hier worden eveneens duizenden banen geschrapt.(Belga)

Changan Ford bevestigt enkel dat een aantal contracten niet verlengd wordt en dat de efficiëntie verhoogd moet worden met een slanker team, om zich te kunnen aanpassen aan de marktomstandigheden van 2019.Ford worstelt in China. Het voorbije jaar leed de autobouwer er een miljardenverlies.Behalve een vertraging in de sector wogen ook hogere materiaalkosten door de handelsstrijd tussen de VS en China op de balans.Ook in Europa heeft de op één na grootste Amerikaanse autobouwer het moeilijk. Hier worden eveneens duizenden banen geschrapt.(Belga)