Ford begint nieuwe jaar met een flinke bonus (video)

Ford © KVDA
Urbain Vandormael
Urbain Vandormael Expert autosector. Schrijft op Knack.be wekelijks over nieuwigheden in autoland.

Ford was decennialang een vaste waarde in ons land en niet weg te denken uit de top drie. Maar eerst het bijna faillissement van de Amerikaanse autoreus en vervolgens de sluiting van Ford Genk besmeurden het imago van het merk zodanig dat men zich de vraag kan stellen of het ooit nog wel goed komt tussen Ford en de Belgische consument.

Ford sloot 2015 af op een negende plaats met een marktaandeel van 5,13 procent. Dat is ooit anders en beter geweest. Ford-woordvoerder Jo Declercq repliceert dat de Febiac-cijfers waar naar wordt verwezen een overzicht geven van het aantal ingeschreven wagens in 2015. ‘Als we ons baseren op de afgesloten verkoopcontracten tijdens het voorbije jaar, dan boekt Ford een forse vooruitgang van 7,5 procent tegenover 2014. Daarmee scoren we beter dan de meeste van onze concurrenten.’

‘Dat opent perspectieven voor 2016 want we beginnen het nieuwe jaar met een flinke bonus. In het nieuwe jaar introduceren we drie nieuwe modellen (Edge, Ranger en Focus RS, nvdr.) in nichesegmenten en die daarom niet in grote aantallen zullen verkocht worden maar die wel bijdragen aan het versterken van ons imago. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor een iconisch model als de Mustang alsook voor de S-Max, die een totaal verschillend doelpubliek aanspreken. Andere modellen zijn en blijven bestsellers in hun segment, ik verwijs naar de Mondeo die in positieve zin blijft verrassen.’

Ford Mustang
Ford Mustang© KVDA

‘Na de sluiting van onze fabriek in Genk hebben we bakken kritiek over ons heen gekregen en ik kan zelfs begrip opbrengen voor sommige van die reacties: niemand verliest graag zijn werk en een stuk bestaanszekerheid. Vele duizenden Limburgers waren vergroeid met Ford. Aan de andere kant mag men niet vergeten dat Ford toch nog altijd zo’n 500 mensen tewerkstelt op en rond het testcircuit van Lommel. Dat wordt – bewust of onbewust – weleens vergeten wanneer het erom gaat wie wat bijdraagt aan de Belgische economie.’

Eind december verscheen in het gezaghebbende magazine AutoGids een opmerkelijk verhaal over een conflict tussen de invoerder en een aantal Ford-dealers naar aanleiding van een herstructurering van het netwerk en de creatie van een 20-tal Ford Stores. Terzelfdertijd wordt het aantal ‘gewone’ dealers herleid tot een 60-tal. Gelijkaardige herstructureringen staan ook bij andere merken op stapel of zijn reeds achter de rug. Dat het bij Ford net voor het autosalon tot een openlijk conflict is gekomen, is vanzelfsprekend slecht voor de goede gang van zaken. Volgens AutoGids communiceren de dealers enkel nog via advocaten met de invoerder.

Managing director Laurent Charpentier gooide in dat artikel olie op het vuur met zijn uitlating dat ‘de dealers echt poen hebben geschept.’ Met de Ford Stores wil de invoerder een 20-tal superdealers creëren die echter fors moeten investeren in nieuwe infrastructuur en minimum 400 wagens per jaar moeten verkopen. Als tegensprestatie krijgen zij de verkoop toegewezen van exclusieve modellen als de Focus RS, Mustang, Edge en Vignales.

Ford Edge
Ford Edge© Urbain Vandormael

De Ford-topman stelt zich openlijk de vraag welke dealers bereid of bij machte zijn die investeringen te doen. De invoerder implementeert vanaf nu ook een systeem van variabele marges. Dat houdt in dat de marge van de concessiehouder afhangt van zijn resultaten in vergelijking tot de targets die hem door de invoerder worden opgelegd en waarmee hij heeft ingestemd.

Volgens Ford-woordvoerder Declercq zijn spanningen tussen invoerders en dealers dagelijkse kost bij alle merken. In dit specifiek geval heeft een spijtige samenloop van omstandigheden geleid tot een escalatie van het conflict maar inmiddels zit iedereen terug op één lijn.

Ford
Ford© KVDA

Of de affaire invloed heeft gehad op de verkoop tijdens het salon? ‘Afgaande op het aantal offertes op de stand en bij de dealers heeft Ford een goed salon achter de rug. De derde week is echter dé beslissende: nu komt het eropaan om de offertes om te zetten in contracten. Ford beschikt over een sterk uitgebouwd dealernet en kan rekenen op bekwame en gemotiveerde medewerkers, die zijn nu aan zet. Ik heb het volste vertrouwen dat zij hun targets zullen halen en dat 2016 een succesvol jaar wordt voor de hele Ford-organisatie.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content