Om deze stunt te realiseren was de Fiat Tipo World Tour 113 dagen onderweg, doorkruiste hij daarbij 22 landen en hield halt in 122 steden. Deze realistische "stress test" was zeker geslaagd want de Italiaanse berline kende geen noemenswaardig technisch defect, ook al waren de wegen niet altijd van topkwaliteit. Enkel een paar lekke banden en het routine-onderhoud maakten enkele pauzes in de werkplaats noodzakelijk.

Het startpunt van de wereldreis van de Fiat Tipo was de productielijn in het Turkse Bursa waar dit model van de band loopt. Van daaruit liep de eerste etappe via Griekenland, Bulgarije, Roemenië en Oekraïne naar Rusland, om doorheen Siberië koers te zetten naar Japan! In Yokohama werd de Tipo dan later ingescheept richting Mexico om ook het Amerikaanse continent te doorkruisen. Daarna volgde een nieuwe boottocht van 40 dagen die de Fiat terug naar Europa bracht, waar hij in Nederland weer aan land ging en opnieuw richting Turkije reed. De Fiat Tipo wist ook zijn bestuurder, een Turkse journalist, te overtuigen, die vooral verbaasd was door het geboden comfort, zelfs op de slechtste wegen.(Belga)

Om deze stunt te realiseren was de Fiat Tipo World Tour 113 dagen onderweg, doorkruiste hij daarbij 22 landen en hield halt in 122 steden. Deze realistische "stress test" was zeker geslaagd want de Italiaanse berline kende geen noemenswaardig technisch defect, ook al waren de wegen niet altijd van topkwaliteit. Enkel een paar lekke banden en het routine-onderhoud maakten enkele pauzes in de werkplaats noodzakelijk.Het startpunt van de wereldreis van de Fiat Tipo was de productielijn in het Turkse Bursa waar dit model van de band loopt. Van daaruit liep de eerste etappe via Griekenland, Bulgarije, Roemenië en Oekraïne naar Rusland, om doorheen Siberië koers te zetten naar Japan! In Yokohama werd de Tipo dan later ingescheept richting Mexico om ook het Amerikaanse continent te doorkruisen. Daarna volgde een nieuwe boottocht van 40 dagen die de Fiat terug naar Europa bracht, waar hij in Nederland weer aan land ging en opnieuw richting Turkije reed. De Fiat Tipo wist ook zijn bestuurder, een Turkse journalist, te overtuigen, die vooral verbaasd was door het geboden comfort, zelfs op de slechtste wegen.(Belga)