De versies met 4 deuren, 5 deuren of de breakvariant van de Tipo delen uiteraard dezelfde basis en stijl, maar richten zich tegelijk op een ander doelpubliek. Jongeren en koppels zonder kinderen zullen eerder voor de hippere hatchback kiezen, terwijl gezinnen vooral vallen voor de berline of de break, die ook professionele gebruikers kan aanspreken. Alle Tipo's zijn standaard uitgerust met zes airbags en een bandendrukcontrolesysteem. De veiligheidsuitrusting omvat verder nog ABS, noodremhulp, tractiecontrole of een wegrijhulp op hellingen.

De nieuwe Fiat Tipo 5-deurs is 4,37 meter lang, 1,79 meter breed en 1,50 meter hoog, terwijl de Station Wagon nog eens 20 cm extra tussen de bumpers krijgt en 1 centimeter hoger uitvalt met de dakrails. De kofferruimte van de hatchback slikt 440 liter, in de break loopt dat op tot 550 liter.

De Tipo berline is al even op de markt en krijgt tegen de zomer dus het gezelschap van de hippere hatchback en de functionelere break. Het prijskaartje bedraagt 15.500 euro voor de 1.4 benzine met 95 pk, maar kan nog zakken tot 13.200 euro dankzij de lancerings- en overnamepremies. Het motorenpalet bestaat verder uit een 1.3 en 1.6 turbodiesel, een 1.4 turbobenzine en een 1.6 E-torq.(Belga)

De versies met 4 deuren, 5 deuren of de breakvariant van de Tipo delen uiteraard dezelfde basis en stijl, maar richten zich tegelijk op een ander doelpubliek. Jongeren en koppels zonder kinderen zullen eerder voor de hippere hatchback kiezen, terwijl gezinnen vooral vallen voor de berline of de break, die ook professionele gebruikers kan aanspreken. Alle Tipo's zijn standaard uitgerust met zes airbags en een bandendrukcontrolesysteem. De veiligheidsuitrusting omvat verder nog ABS, noodremhulp, tractiecontrole of een wegrijhulp op hellingen.De nieuwe Fiat Tipo 5-deurs is 4,37 meter lang, 1,79 meter breed en 1,50 meter hoog, terwijl de Station Wagon nog eens 20 cm extra tussen de bumpers krijgt en 1 centimeter hoger uitvalt met de dakrails. De kofferruimte van de hatchback slikt 440 liter, in de break loopt dat op tot 550 liter.De Tipo berline is al even op de markt en krijgt tegen de zomer dus het gezelschap van de hippere hatchback en de functionelere break. Het prijskaartje bedraagt 15.500 euro voor de 1.4 benzine met 95 pk, maar kan nog zakken tot 13.200 euro dankzij de lancerings- en overnamepremies. Het motorenpalet bestaat verder uit een 1.3 en 1.6 turbodiesel, een 1.4 turbobenzine en een 1.6 E-torq.(Belga)