Fiat lanceert Ducato minibus

15/12/17 om 19:43 - Bijgewerkt om 19:44

Bron: Belga

De Fiat bedrijfswagenafdeling lanceert een nieuwe minibus versie op basis van de jongste Ducato-bestelwagen. Deze minibus-versie is ook in een verlengde (L4 en L5) en een verhoogde versie (H2) te koop.

Fiat lanceert Ducato minibus

Fiat lanceert Ducato minibus © BELGA

Eerder lanceerde Fiat Professional al een personenwagen-versie die plaats bood aan 9 inzittenden. Door te vertrekken vanaf de verlengde bestelwagen is er aanzienlijk meer binnenruimte en dat opent ook perspectieven qua zitruimte. In absolute getallen biedt deze shuttlebus - afhankelijk van de gekozen versie - plaats aan 14 tot 17 passagiers, want de bestuurder wordt niet meegeteld.

Onder de motorkap wordt een 2.3 liter grote turbodiesel voorzien die 130 of 150 pk levert. Fiat biedt ook een meer ecologisch alternatief aan met een variante op CNG (aardgas). De motor van deze versie levert 140 pk en een stevige 350 Nm zodat deze motorisatie niet moet onderdoen voor de klassieke diesels. Binnenin kan de klant kiezen voor diverse afwerkingsniveaus, maar ze hebben allen wel driepuntsgordels, regelbare verwarming en wegklapbare armleuningen. In de topversies zijn ook mogelijkheden om bagage op te bergen en zelfs USB-laadpunten voor onderweg.(Belga)

Onze partners