Het onderstel krijgt een specifieke vering, het koetswerk wordt verlaagd, de geometrie van de stuurinrichting is aangepast en de 19"-velgen zijn voorzien van high-performance banden. Eén en ander wordt afgewerkt met een sportievere look van het koetswerk, wat uitstraling ten goede komt. Fiat lanceert deze Sportversie omdat het segment van de sportieve SUV's voortdurend groeit.

Verfijnde aanpassingen aan het rijgedrag, de stuurprecisie en de vering bieden een echte boost voor sportief rijplezier, extra grip en voelbaar meer dynamisme. Om het plaatje compleet te maken, is de 500X Sport voorzien van een nieuwe exclusieve Rouge Sport kleurstelling. Deze kleur is voorbehouden voor deze versie en benadrukt de Italiaanse rondingen van de wagen. Specifieke details zijn onder meer de achterbumper met diffusor, die exclusief voor dit Fiat-model werd ontworpen, net als de dubbele verchroomde uitlaat en de LED-koplampen.

Optioneel kan de 500X Sport worden voorzien van een Alcantara bekleding van het stuur en het dashboardgedeelte boven de wijzerplaten. De 500X Sport kan worden uitgerust met alle motoren die beschikbaar zijn voor het 500X-gamma, met inbegrip van de recente FireFly 1.0 en 1.3. Die laatste levert 150 pk en is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling.(Belga)