nieuws

Fiat 500 in MoMA

  • Bijgewerkt om
  • Bron : Belga

De bekendste stadswagen ter wereld, de Fiat 500, kreeg een plekje in het MoMA, the Museum of Modern Art in New York. Een mooi eerbetoon aan dit icoon van de populaire mobiliteit.

De Fiat 500 is zowel het symbool van de democratisering van het wagenbezit bij de grote massa na de Tweede Wereldoorlog, als van de Italiaanse creativiteit. De charme van zijn voorpartij, met de subtiele chroom accenten en de ronde koplampen, valt overal ter wereld in de smaak en vele artiesten en designers vonden er inspiratie in. Het model dat ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de Fiat werd opgenomen in de permanente collectie van het MoMA, is een 500 F, de populairste versie uit de merkgeschiedenis die tussen 1965 en 1972 werd gebouwd. Samen met de andere varianten (Sport, D, L en R) van de eerste generatie, werden tussen 1957 en 1975 meer dan 4 miljoen exemplaren geproduceerd.

Zoals geweten, maakte de 500 een comeback in 2000 en die generatie zet het succes op zijn beurt verder. In amper 10 jaar tijd werden reeds meer dan 2 miljoen wagens verkocht. Het mooie verhaal van de Fiat 500 is dus zeker nog niet ten einde.(Belga)

Gocar.be