Ferrari FXX K Evo verlegt grenzen

30/10/17 om 19:29 - Bijgewerkt om 19:31

Bron: Belga

Ferrari verfijnde zijn FXX K nog verder en zorgt daarmee voor nieuwe superlatieven onder de supercars.

Ferrari FXX K Evo verlegt grenzen

Ferrari FXX K Evo verlegt grenzen © BELGA

De LaFerrari is eigenlijk op zich al het summum onder de supercars, maar toch kon men het in Maranello niet nalaten dit concept nog verder te ontwikkelen. Dat gebeurde met de FXX K aangedreven door een 1.050 pk sterke V12 hybride, die nu op zijn beurt weer een evolutie krijgt die nog sterkere prestaties moet verzekeren. Deze FXX K Evo is daarmee veruit de meest extreme circuitwagen die er momenteel te koop is. En zelfs dat is een exclusiviteit die niet voor iedereen is weggelegd, ook al heb je de centen op zak.

Deze FXX K Evo is dus een verdere evolutie van de FXX K die vooral op aerodynamisch vlak werd doorontwikkeld. Met een nog meer verfijnde stroomlijn en een specifieke achtervleugel nam de neerwaartse druk met 23% toe, waardoor deze ultieme Ferrari nog een pak sneller door de bochten kan gaan. Bij 200 km/u bedraagt de downforce voortaan 640 kg en bij de topsnelheid van 350 km/u loopt die waarde zelfs op tot 830 kg.

De huidige eigenaars van een FXX K kunnen de nieuwe aerokit op hun Ferrari laten monteren en daarnaast worden er nog enkele nieuwe exemplaren geproduceerd voor een streng geselecteerd koperspubliek.(Belga)

Onze partners