Fedemot vzw heeft al 18 jaar twee objectieven. Enerzijds willen ze informeren en de organisatie wil ook aan preventie doen bij gebruikers van gemotoriseerde tweewielers. Dit is immers een favoriet vervoersmiddel bij jongeren. De organisatie heeft tot doel om het aantal ongevallen met bromfietsers en motorrijders te drukken en om de ernst van de ongevallen te beperken. Er zijn ook vergelijkbare organisaties die zich tot automobilisten of voetgangers richten.

Fedemot houdt zich sinds kort ook bezig met het informeren, het sensibiliseren en het vormen van gehandicapten en mensen met een beperkte mobiliteit die zich per rolstoel verplaatsen. Op 31 maart ontvangt Fedemot voor het eerst een jonge vrouw die op zoek is naar zelfstandigheid met een elektrische rolstoel. De besturing ervan is niet eenvoudig en daarom gaf de Luikse vzw positief gevolg aan de vraag van de dame. Men heeft een individuele vorming van anderhalf uur ontwikkeld die de dame moet helpen om zich verantwoordelijker en onafhankelijker te voelen. Personen die interesse tonen voor dit initiatief kunnen contact opnemen met Fedemot via www.fedemot.be.(Belga)

Fedemot vzw heeft al 18 jaar twee objectieven. Enerzijds willen ze informeren en de organisatie wil ook aan preventie doen bij gebruikers van gemotoriseerde tweewielers. Dit is immers een favoriet vervoersmiddel bij jongeren. De organisatie heeft tot doel om het aantal ongevallen met bromfietsers en motorrijders te drukken en om de ernst van de ongevallen te beperken. Er zijn ook vergelijkbare organisaties die zich tot automobilisten of voetgangers richten.Fedemot houdt zich sinds kort ook bezig met het informeren, het sensibiliseren en het vormen van gehandicapten en mensen met een beperkte mobiliteit die zich per rolstoel verplaatsen. Op 31 maart ontvangt Fedemot voor het eerst een jonge vrouw die op zoek is naar zelfstandigheid met een elektrische rolstoel. De besturing ervan is niet eenvoudig en daarom gaf de Luikse vzw positief gevolg aan de vraag van de dame. Men heeft een individuele vorming van anderhalf uur ontwikkeld die de dame moet helpen om zich verantwoordelijker en onafhankelijker te voelen. Personen die interesse tonen voor dit initiatief kunnen contact opnemen met Fedemot via www.fedemot.be.(Belga)