Vooraan valt verder het nieuwe radiatorrooster op, maar de grootste veranderingen zitten binnenin met nog meer personaliseringsmogelijkheden. Zo komt er een lederen interieurbekleding waarbij nog meer oppervlaken met leer worden afgewerkt. Verder biedt het Mini Connected- multimediasysteem extra functies. De Clubman blijft een volwaardige vijfzitter met een kofferinhoud van 360 liter. Wanneer de achterbank wordt neergeklapt, stijgt het laadvolume tot 1. 250 liter.

Onder de motorkap monteert Mini zes verschillende motorisaties met drie en vier cilinders. Er zijn drie benzineversies en evenveel diesels. De basisversie is de One Clubman met een vermogen van 102 pk en een gemiddeld brandstofverbruik van 5,5 liter benzine per 100 km (124 g CO2/km). De instapversie met dieselmotor levert 116 pk en neemt genoegen met 4,1 l/100 km (105 g CO2/km). Op de topversies Cooper S en SD biedt Mini tevens automatische versnellingsbakken en All4 vierwielaandrijving voor de vernieuwde Clubman. Het model is meteen beschikbaar.(Belga)

Vooraan valt verder het nieuwe radiatorrooster op, maar de grootste veranderingen zitten binnenin met nog meer personaliseringsmogelijkheden. Zo komt er een lederen interieurbekleding waarbij nog meer oppervlaken met leer worden afgewerkt. Verder biedt het Mini Connected- multimediasysteem extra functies. De Clubman blijft een volwaardige vijfzitter met een kofferinhoud van 360 liter. Wanneer de achterbank wordt neergeklapt, stijgt het laadvolume tot 1. 250 liter. Onder de motorkap monteert Mini zes verschillende motorisaties met drie en vier cilinders. Er zijn drie benzineversies en evenveel diesels. De basisversie is de One Clubman met een vermogen van 102 pk en een gemiddeld brandstofverbruik van 5,5 liter benzine per 100 km (124 g CO2/km). De instapversie met dieselmotor levert 116 pk en neemt genoegen met 4,1 l/100 km (105 g CO2/km). Op de topversies Cooper S en SD biedt Mini tevens automatische versnellingsbakken en All4 vierwielaandrijving voor de vernieuwde Clubman. Het model is meteen beschikbaar.(Belga)