EZ Rider

28/11/18 om 08:23 - Bijgewerkt om 08:24

Bron: Belga

Naarmate de files langer worden in stedelijke gebieden, gaan steeds meer automobilisten op zoek naar alternatieve manieren om zich in de stad te verplaatsen. EZ Rider biedt een nieuw concept met een plooibare elektrische scooter.

Hoewel twee derde van de actieve Belgen de auto gebruikt om naar het werk te gaan en daarvan gemiddeld een uur per dag onderweg is, zou diezelfde pendelaar slechts de helft van de tijd onderweg zijn met de fiets of op de scooter. EZ Rider wil hier een alternatief aanreiken met een plooiscooter die is uitgerust met een elektrische aandrijving.

Het scootertje heft een geïntegreerde batterij en een stuur met koplamp die vergelijkbaar is met dat van een klassieke scooter. Verder zijn de wieltjes erg klein en scharniert de tweewieler open. Hij weegt 18 kg en kan mee in de wagen maar pas ook op de bus of op de tram. Rijden gebeurt elektrisch dus men hoeft niet te trappen en remmen kan via een hand- en of een voetrem. Op een verlicht digitaal display kan je de snelheid en het rijbereik aflezen. Het scootertje haalt een topsnelheid van 25 km/u en heeft een rijbereik van 45 km. Opladen gebeurt aan een klassiek stopcontact. Prijzen starten van 599 euro.(Belga)

Onze partners