Eyecatcher van de dag: De DS Divine

De DS Divine is zonder discussie een van de opvallendste verschijningen op het autosalon. De constructeur zelf noemt hem een ‘concentraat van het DNA van het merk’. DS – dat niet toevallig leest als ‘déesse’, het Franse woord voor godin – was al bekend als het luxelabel van Citroën en vaart voortaan zijn eigen koers als premiummerk binnen de PSA-groep.

Zowel het exterieur als het interieur van de Divine geeft een zeer futuristische indruk. Zo beschikt deze concept car over onder andere bewegende richtingaanwijzers en lasertechnologie en is er binnenin een vierkant stuur en een aanraakscherm waarop hologrammen worden geprojecteerd. De vier deuren openen in tegenovergestelde richting.

Drie stijlen

De bestuurder kan bovendien kiezen voor drie erg uiteenlopende ‘interieurwerelden’. Er is ‘The Mâle’, wat een hoogtechnologische en moderne sfeer geeft, ‘Parisienne Chic’ waar raffinement en elegantie op het voorplan treden, en ‘Fatale Punk’, waar men met kleuren en bijzondere materialen speelt.

Met de DS Divine start de constructeur ook nieuwe duurzame samenwerkingen met andere luxemerken zoals bijvoorbeeld Svarowski, Seton of Maison Lesage. ‘De Divine DS staat voor een moderne visie van de Franse elegantie’, luidt het op het autosalon. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content