Het I.D. Buzz concept van Volkswagen stelt in Zwitserland één van de mogelijke toekomstige elektrische modellen van de Duitse constructeur voor. Dit studiemodel dook eerder al in Detroit op en maakt nu zijn Europese première op het Salon van Genève dat van 9 tot 19 maart plaatsvindt. Dit prototype van een elektrische monovolume is het tweede model van de I.D.-reeks met concepten die een preview geven van de toekomstige elektrische creaties van VW.

De I.D. Buzz toont vooral aan dat het nieuwe MEB-platform (Electric Drive Matrix) ook geschikt is voor grotere voertuigen. De motoren en batterijen werden in de bodem geïntegreerd, waardoor de inzittenden over een zeer riant en optimaal moduleerbaar interieur beschikken. Echt iets voor moderne nomaden.

Buiten de uiterste futuristische aspecten (autonoom rijden en styling), zet de I.D. Buzz de fans van het Volkswagen-busje wellicht meteen aan het dromen van een remake van de legendarische Bulli uit de jaren '60. Met een lengte van 4,94 meter, een breedte van 1,97 meter en een hoogte van 1,93 meter heeft hij trouwens de afmetingen van een handige bestelwagen of camper. Reken maar dat de I.D. Buzz concept één van de grote sterren van Genève wordt!(Belga)

Het I.D. Buzz concept van Volkswagen stelt in Zwitserland één van de mogelijke toekomstige elektrische modellen van de Duitse constructeur voor. Dit studiemodel dook eerder al in Detroit op en maakt nu zijn Europese première op het Salon van Genève dat van 9 tot 19 maart plaatsvindt. Dit prototype van een elektrische monovolume is het tweede model van de I.D.-reeks met concepten die een preview geven van de toekomstige elektrische creaties van VW.De I.D. Buzz toont vooral aan dat het nieuwe MEB-platform (Electric Drive Matrix) ook geschikt is voor grotere voertuigen. De motoren en batterijen werden in de bodem geïntegreerd, waardoor de inzittenden over een zeer riant en optimaal moduleerbaar interieur beschikken. Echt iets voor moderne nomaden.Buiten de uiterste futuristische aspecten (autonoom rijden en styling), zet de I.D. Buzz de fans van het Volkswagen-busje wellicht meteen aan het dromen van een remake van de legendarische Bulli uit de jaren '60. Met een lengte van 4,94 meter, een breedte van 1,97 meter en een hoogte van 1,93 meter heeft hij trouwens de afmetingen van een handige bestelwagen of camper. Reken maar dat de I.D. Buzz concept één van de grote sterren van Genève wordt!(Belga)