Vergeleken met de "gewone" Tiguan krijgt de Allspace een wielbasis die 109 mm langer is want hij neemt het platform over van de recente Skoda Kodiaq. De Tiguan Allspace is 215 mm langer en biedt een koffer van 760 liter (+145 liter). Als je de achterbank neerklapt, slikt hij tot 1.920 in tweezitsconfiguratie. De motorisaties deelt hij uiteraard met de Tiguan en ze leveren vermogens tussen de 150 en de 240 pk. Alle versies met 180 pk of meer worden zonder meerprijs met een gerobotiseerde DSG-versnellingsbak en 4Motion vierwielaandrijving geleverd.

Volkswagen geeft ook aan dat de standaarduitrusting werd verrijkt vanaf de Trendline-versie en dat het Discover Pro-infotainmentsysteem voortaan ook met handgebaren kan worden bediend. Tot slot geven we nog even mee dat zowel de "klassieke" Tiguan als de Tiguan Allspace beschikbaar is met een snuit voor de weg en een snuit voor offroadgebruik. Die laatste kan besteld worden met het "offroad pack" in combinatie met carterberscherming die doorloopt tot aan de bumper. Eén en ander werd ontwikkeld voor offroadgebruik. Vooraan werd de neus gewijzigd met het oog op een betere oprijhoek van 7 graden.(Belga)

Vergeleken met de "gewone" Tiguan krijgt de Allspace een wielbasis die 109 mm langer is want hij neemt het platform over van de recente Skoda Kodiaq. De Tiguan Allspace is 215 mm langer en biedt een koffer van 760 liter (+145 liter). Als je de achterbank neerklapt, slikt hij tot 1.920 in tweezitsconfiguratie. De motorisaties deelt hij uiteraard met de Tiguan en ze leveren vermogens tussen de 150 en de 240 pk. Alle versies met 180 pk of meer worden zonder meerprijs met een gerobotiseerde DSG-versnellingsbak en 4Motion vierwielaandrijving geleverd. Volkswagen geeft ook aan dat de standaarduitrusting werd verrijkt vanaf de Trendline-versie en dat het Discover Pro-infotainmentsysteem voortaan ook met handgebaren kan worden bediend. Tot slot geven we nog even mee dat zowel de "klassieke" Tiguan als de Tiguan Allspace beschikbaar is met een snuit voor de weg en een snuit voor offroadgebruik. Die laatste kan besteld worden met het "offroad pack" in combinatie met carterberscherming die doorloopt tot aan de bumper. Eén en ander werd ontwikkeld voor offroadgebruik. Vooraan werd de neus gewijzigd met het oog op een betere oprijhoek van 7 graden.(Belga)