De verkoop van passagiersvoertuigen in Europa blijft in de lift zitten. De autoverkoop steeg in februari voor de achttiende maand op rij, deze keer met 7,3 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de European Automobile Manufacturers Association (ACEA) bekendgemaakt. De Duitse autoconstructeur Volkswagen blijft marktleider. De Belgische autoverkoop kromp verder, met 3,5 procent ten opzichte van februari 2014.

Er werden in februari in de 28 EU-lidstaten 924.440 auto's ingeschreven. Spanje kende de grootste groei (+26,1 procent), voor Italië (+13,2 procent) en het VK (+12 procent). In de twee grootste Europese automarkten lag de groei onder het Europese gemiddelde: Duitsland (+6,6 procent) en Frankrijk (+4,5 procent).

Welvaartsindicator

Opvallend is dat de Griekse autoverkoop aanzwengelde (+12,4 procent), hoewel het land nog steeds balanceert op de rand van het bankroet. De Duitse autoconstructeur Volkswagen blijft het meeste wagens verkopen (+11,1 procent), goed voor een marktaandeel van 25,3 procent.

De Franse Peugeout-Citroën groep (PSA) volgt op ruime afstand op een tweede plaats met 11,4 procent marktaandeel, gevolgd door Renault (10,3 procent), Fiat-Chrysler (7 procent), Ford (6,6 procent) en Opel (6,4 procent). De verkoop van wagens wordt beschouwd als een belangrijke welvaartsindicator. (Belga/AVE)

De verkoop van passagiersvoertuigen in Europa blijft in de lift zitten. De autoverkoop steeg in februari voor de achttiende maand op rij, deze keer met 7,3 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de European Automobile Manufacturers Association (ACEA) bekendgemaakt. De Duitse autoconstructeur Volkswagen blijft marktleider. De Belgische autoverkoop kromp verder, met 3,5 procent ten opzichte van februari 2014.Er werden in februari in de 28 EU-lidstaten 924.440 auto's ingeschreven. Spanje kende de grootste groei (+26,1 procent), voor Italië (+13,2 procent) en het VK (+12 procent). In de twee grootste Europese automarkten lag de groei onder het Europese gemiddelde: Duitsland (+6,6 procent) en Frankrijk (+4,5 procent). Opvallend is dat de Griekse autoverkoop aanzwengelde (+12,4 procent), hoewel het land nog steeds balanceert op de rand van het bankroet. De Duitse autoconstructeur Volkswagen blijft het meeste wagens verkopen (+11,1 procent), goed voor een marktaandeel van 25,3 procent. De Franse Peugeout-Citroën groep (PSA) volgt op ruime afstand op een tweede plaats met 11,4 procent marktaandeel, gevolgd door Renault (10,3 procent), Fiat-Chrysler (7 procent), Ford (6,6 procent) en Opel (6,4 procent). De verkoop van wagens wordt beschouwd als een belangrijke welvaartsindicator. (Belga/AVE)