Er duiken steeds meer raceseries voor elektrische wagens op. De spectaculaire Formula E is de bekendste, maar ook in Italië is het kampioenschap voor elektrische Smarts FortWo reeds aan zijn tweede seizoen toe. Op de kalender van 2019 staan zes manches.

Tegenover vorig jaar werd de racewagen, de Smart E-cup EVO, 80 kg lichter en kreeg een lager zwaartepunt en een breder spoor om een betere stabiliteit te bekomen. De Pirelli's Cinturato P1 worden voortaan op Alcar Italia velgen gemonteerd om een betere wendbaarheid te verzekeren.

Enel X, de energiepartner van de Smart EQ Fortwo E-cup, zorgt ter plaatse voor snelle oplaadpunten. Voor de deelnemers voorzien de organisatoren een all-inclusive formule voor ongeveer 3.000 euro per raceweekend. De piloten die daarvan gebruik maken hoeven dan nog enkel hun helm op te zetten, te racen en zich te vermaken. En om dat zorgeloos te laten verlopen is er zelfs een complete verzekering zonder franchise voorzien. Als kers op de taart verdelen de organisatoren nog een prijzenpot van 30.000 euro onder de deelnemers. U kan het nieuwe seizoen van de Smart EQ Fortwo E-cup volledig volgen op de Facebookpagina van Smart Italia.(Belga)

Er duiken steeds meer raceseries voor elektrische wagens op. De spectaculaire Formula E is de bekendste, maar ook in Italië is het kampioenschap voor elektrische Smarts FortWo reeds aan zijn tweede seizoen toe. Op de kalender van 2019 staan zes manches.Tegenover vorig jaar werd de racewagen, de Smart E-cup EVO, 80 kg lichter en kreeg een lager zwaartepunt en een breder spoor om een betere stabiliteit te bekomen. De Pirelli's Cinturato P1 worden voortaan op Alcar Italia velgen gemonteerd om een betere wendbaarheid te verzekeren.Enel X, de energiepartner van de Smart EQ Fortwo E-cup, zorgt ter plaatse voor snelle oplaadpunten. Voor de deelnemers voorzien de organisatoren een all-inclusive formule voor ongeveer 3.000 euro per raceweekend. De piloten die daarvan gebruik maken hoeven dan nog enkel hun helm op te zetten, te racen en zich te vermaken. En om dat zorgeloos te laten verlopen is er zelfs een complete verzekering zonder franchise voorzien. Als kers op de taart verdelen de organisatoren nog een prijzenpot van 30.000 euro onder de deelnemers. U kan het nieuwe seizoen van de Smart EQ Fortwo E-cup volledig volgen op de Facebookpagina van Smart Italia.(Belga)