De update van de Kangoo Z.E. bezorgt de elektrische bestelwagen van Renault tal van innovaties om beter in te spelen op de verwachtingen van de klanten en de uitdagingen van het milieu. Een belangrijk element is natuurlijk het rijbereik dat aanzienlijk toenam tegenover de vorige generatie. Dat werd mogelijk dankzij een nieuwe batterij, een nieuwe motor en een nieuwe warmtepomp.

Met die geoptimaliseerde technologie biedt de Kangoo Z.E. 50% meer autonomie dan voorheen: 270 km volgens de NEDC-metingen in plaats van 170 km tot nog toe. Ook in de realiteit in zomerse omstandigheden raakt de Renault nog steeds 200 km ver en blijft dus steeds perfect bruikbaar. Daarmee heeft dit model het grootste rijbereik in het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen met elektromotor.

Daarnaast kan de nieuwe Kangoo Z.E. ook sneller en eenvoudiger opgeladen worden. De nieuwe lader (7,4 kW) maakt het mogelijk om de batterij volledig op te laden in zes uur (veel minder dan een hele nacht dus) en per uur (een middagpauze bijvoorbeeld) 35 kilometer aan rijbereik te winnen om de werkdag te optimaliseren. Nieuwe geconnecteerde diensten (Z.E. Trip en Z.E. Pass) vereenvoudigen het laden aan openbare laadpalen in Europa om kopers van elektrische bedrijfsvoertuigen nog meer gebruiksgemak te bieden.

De Kangoo Z.E. is al 6 jaar Europees marktleider binnen het segment van de elektrische bestelwagens, met meer dan 25.000 verkochte exemplaren sinds zijn lancering in oktober 2011. Eerstdaags verschijnt dit model ook in de Belgische showrooms.(Belga)

De update van de Kangoo Z.E. bezorgt de elektrische bestelwagen van Renault tal van innovaties om beter in te spelen op de verwachtingen van de klanten en de uitdagingen van het milieu. Een belangrijk element is natuurlijk het rijbereik dat aanzienlijk toenam tegenover de vorige generatie. Dat werd mogelijk dankzij een nieuwe batterij, een nieuwe motor en een nieuwe warmtepomp.Met die geoptimaliseerde technologie biedt de Kangoo Z.E. 50% meer autonomie dan voorheen: 270 km volgens de NEDC-metingen in plaats van 170 km tot nog toe. Ook in de realiteit in zomerse omstandigheden raakt de Renault nog steeds 200 km ver en blijft dus steeds perfect bruikbaar. Daarmee heeft dit model het grootste rijbereik in het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen met elektromotor.Daarnaast kan de nieuwe Kangoo Z.E. ook sneller en eenvoudiger opgeladen worden. De nieuwe lader (7,4 kW) maakt het mogelijk om de batterij volledig op te laden in zes uur (veel minder dan een hele nacht dus) en per uur (een middagpauze bijvoorbeeld) 35 kilometer aan rijbereik te winnen om de werkdag te optimaliseren. Nieuwe geconnecteerde diensten (Z.E. Trip en Z.E. Pass) vereenvoudigen het laden aan openbare laadpalen in Europa om kopers van elektrische bedrijfsvoertuigen nog meer gebruiksgemak te bieden.De Kangoo Z.E. is al 6 jaar Europees marktleider binnen het segment van de elektrische bestelwagens, met meer dan 25.000 verkochte exemplaren sinds zijn lancering in oktober 2011. Eerstdaags verschijnt dit model ook in de Belgische showrooms.(Belga)