Elektrische Mustang krijgt klank

Shelby nam de elektrische Mustang Mach-E GT onder handen met als resultaat een stoerdere look en een klassiek motorgeluid.

De nieuwe generatie elektrische wagens zet weliswaar sterke prestaties neer maar produceert een geluid dat niet meer indruk maakt dan een stofzuiger. Niet meteen de sound waar petrol heads een warm gevoel van krijgen. Maar ook daarvoor bestaat een oplossing dankzij de sound tuning die motorgeluiden digitaal produceert.

Slechts 100 kits

Dat deed ook Shelby, de huistuner van Ford, bij de Mustang Mach-E GT om de EV stoerder te laten klinken met een klassieke sound van een V8-verbrandingsmotor die voortkomt uit een Borla-speaker. Aan de elektrische aandrijving zelf werd niet geraakt, omdat die ingreep vrij complex is en de Mustang Mach-E GT sowieso al vlot uit de startblokken schiet.

Wel werden een bodykit met extra spoilerwerk, een koetswerkdecoratie, een strakkere ophanging en sportvelgen ontwikkeld om de Mach-E GT de typische uitstraling te geven die bij een Shelby-versie hoort. Shelby zal slechts 100 van deze tuningkits aanbieden voor 24.900 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content