Elektrische Kia Niro

03/05/18 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:10

Bron: Belga

Kia onthult de eerste beelden van een elektrische aangedreven versie van de Niro. Deze versie is te zien op de vijfde International Electric Vehicle Expo in Jeju, Korea. De Koreaanse constructeur geeft ook aan dat dit model in oktober van dit jaar op de Mondial in Parijs te zien zal zijn.

Elektrische Kia Niro

Elektrische Kia Niro © BELGA

De Niro is het compacte SUV-model van Kia. Het model deelt de technische basis met de Hyundai Kona. In die zin komt het niet meteen als een verrassing dat ook Kia een elektrische versie voorziet. Hyundai zal na de zomer immers de elektrisch aangedreven versie van de Kona op de markt brengen.

Je herkent de EV-versie van de Niro aan de gesloten neus waardoor de aerodynamica van de wagen verbetert. De constructeur stelt dat er een 64 kWh grote lithium-ion batterij wordt voorzien, waardoor de wagen een autonomie tot 450 km zou halen. Er komt - net als bij de Hyundai Kona, nvdr. - ook een iets goedkopere versie die wordt uitgerust met een batterij die een capaciteit heeft van 39,2 kWh. Deze instapversie zou eveneens een behoorlijk rijbereik van 300 km halen.

Op de Koreaanse markt zal deze Niro in de tweede helft van dit jaar op de markt komen. De commercialisering op de overige markten volgt, maar een concrete lanceringsdatum op onze markt of een prijs zijn momenteel nog niet bekend.(Belga)

Onze partners