Elektrische eRod op Autosalon

21/12/17 om 11:59 - Bijgewerkt om 12:01

Bron: Belga

De Zwitserse constructeur Kyburz stelt zijn elektrische sportwagen eRod aan het Belgische publiek voor op het Autosalon van Brussel.

Elektrische eRod op Autosalon

Elektrische eRod op Autosalon © BELGA

De elektromobiliteit gaat de volgende jaren serieus boomen met een sterk groeiend aanbod van zowel gewone personenwagens als sportieve modellen. In die laatste klasse duikt ook de Kyburz eRod op. Dit is een vrij compromisloze sportwagen die volgens de Zwitserse constructeur 'emotie zonder emissie' op vier wielen verzekert. Wellicht wordt dit type elektrische sportwagen dé pretmachine voor de autoliefhebber in de toekomst als de verbrandingsmotor verbannen wordt.

De eRod is een open tweezitter, in de stijl van de Ariel Atom. Hij maakt eveneens gebruik van een buizenchassis waarop slechts enkele koetswerkpanelen ter bescherming werden geplaatst. Daarmee worden de sportieve ambities van de eRod extra in de verf gezet, want als pendelwagen voor woon-werkverkeer lijkt hij niet meteen geschikt.

Voor de aandrijving van de 600 kg wegende eRod zorgt een elektromotor van 45 kW en 140 Nm, die zijn energie haalt uit een batterij van 200 Ah. Vooral de sprintcapaciteiten zijn indrukwekkend met een 0-100 km/u in minder dan 4 seconden. De topsnelheid is beperkt tot 120 km/u en het rijbereik loopt op tot een goede 180 km. De prijs bedraagt 47.795 euro. De verdeling in België wordt verzekerd door Mobility By Olivier in Liedekerke, die ook op het Autosalon aanwezig zal zijn in Hall 9.(Belga)

Onze partners