BMW kondigt een upgrade aan van zijn compacte elektrische i3, die een krachtigere batterij (94 Ah) met een capaciteit van 33 kWh krijgt. De afmetingen van de accu blijven ongewijzigd, zodat hij niet meer plaats inneemt. Maar het rijbereik neemt hiermee wel met meer dan 50 procent toe in de standaard NEDC-cyclus, die nu 300 kilometer bedraagt in plaats van 190 kilometer. Zelfs bij dagelijks gebruik, in slechte weersomstandigheden en met de airconditioning of verwarming ingeschakeld, kan met een volledige acculading 200 kilometer worden afgelegd. De rijprestaties van de hybride synchrone elektromotor van 170 pk blijven vrijwel ongewijzigd en laten de BMW i3 toe in 7,3 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren.

De uitvoering met Range Extender krijgt deze upgrade naar 90 Ah eveneens. De 2-cilinder benzinemotor van deze versie verlengt het rijbereik met nog eens 150 kilometer. Met de introductie van deze upgrade biedt BMW i ook nieuwe en krachtigere laadstations voor thuisgarages en nieuwe uitrustingsopties aan. Verder kunnen ook klanten hun accu van de eerste generatie laten vervangen door het nieuwe type. De verkoopprijs bedraagt 37.200 euro voor de BMW i3 (94 Ah) en 41.690 euro voor de versie met Range Extender. (Belga)

BMW kondigt een upgrade aan van zijn compacte elektrische i3, die een krachtigere batterij (94 Ah) met een capaciteit van 33 kWh krijgt. De afmetingen van de accu blijven ongewijzigd, zodat hij niet meer plaats inneemt. Maar het rijbereik neemt hiermee wel met meer dan 50 procent toe in de standaard NEDC-cyclus, die nu 300 kilometer bedraagt in plaats van 190 kilometer. Zelfs bij dagelijks gebruik, in slechte weersomstandigheden en met de airconditioning of verwarming ingeschakeld, kan met een volledige acculading 200 kilometer worden afgelegd. De rijprestaties van de hybride synchrone elektromotor van 170 pk blijven vrijwel ongewijzigd en laten de BMW i3 toe in 7,3 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren.De uitvoering met Range Extender krijgt deze upgrade naar 90 Ah eveneens. De 2-cilinder benzinemotor van deze versie verlengt het rijbereik met nog eens 150 kilometer. Met de introductie van deze upgrade biedt BMW i ook nieuwe en krachtigere laadstations voor thuisgarages en nieuwe uitrustingsopties aan. Verder kunnen ook klanten hun accu van de eerste generatie laten vervangen door het nieuwe type. De verkoopprijs bedraagt 37.200 euro voor de BMW i3 (94 Ah) en 41.690 euro voor de versie met Range Extender. (Belga)