Audi breidt zijn modellenportfolio uit met een nieuw e-tron model. In 2019 start bij Audi Brussels de productie van de e-tron Sportback. Daarmee heeft de Brusselse fabriek er de productie van een tweede vol-elektrisch model bij, want vanaf 2018 loopt hier ook de eerste elektrische SUV Audi e-tron van de band.

"Met de beslissing voor een e-tron Sportback tonen we dat Audi het thema elektromobiliteit ernstig neemt. De Brusselse vestiging kan met een tweede volledig elektrisch op batterij gestuurde sportcoupé optimaal benut worden", klinkt het bij de constructeur.

Basis voor dit nieuwe E-voertuig is de designstudie van het Audi e-tron Sportback concept, die voor de eerste maal op de autobeurs in Shanghai 2017 werd getoond. Deze veelzijdige conceptwagen is een vierdeurs Gran Turismo met een 320 kW sterke elektrische aandrijving. De vormgeving van de coupé verbindt klassieke Audi-elementen met trendsettende details. Technologie, elektrische aandrijving en stijl zijn consequent op maat gesneden.

De toekenning van een tweede model aan de Brusselse vestiging werd voorafgegaan door succesvolle onderhandelingen voor meer flexibiliteit en werkzekerheid tot 2020. Door de overeenkomst tussen directie van Audi Brussels en de sociale partners kan de Brusselse fabriek bovendien de doelstelling van Audi AG tegemoet komen om tijdens de periode 2017 - 2018 een bijkomend aantal stuks Audi A1 te produceren. De fabriek krijgt ook een eigen batterijproductie.(Belga)

Audi breidt zijn modellenportfolio uit met een nieuw e-tron model. In 2019 start bij Audi Brussels de productie van de e-tron Sportback. Daarmee heeft de Brusselse fabriek er de productie van een tweede vol-elektrisch model bij, want vanaf 2018 loopt hier ook de eerste elektrische SUV Audi e-tron van de band."Met de beslissing voor een e-tron Sportback tonen we dat Audi het thema elektromobiliteit ernstig neemt. De Brusselse vestiging kan met een tweede volledig elektrisch op batterij gestuurde sportcoupé optimaal benut worden", klinkt het bij de constructeur.Basis voor dit nieuwe E-voertuig is de designstudie van het Audi e-tron Sportback concept, die voor de eerste maal op de autobeurs in Shanghai 2017 werd getoond. Deze veelzijdige conceptwagen is een vierdeurs Gran Turismo met een 320 kW sterke elektrische aandrijving. De vormgeving van de coupé verbindt klassieke Audi-elementen met trendsettende details. Technologie, elektrische aandrijving en stijl zijn consequent op maat gesneden.De toekenning van een tweede model aan de Brusselse vestiging werd voorafgegaan door succesvolle onderhandelingen voor meer flexibiliteit en werkzekerheid tot 2020. Door de overeenkomst tussen directie van Audi Brussels en de sociale partners kan de Brusselse fabriek bovendien de doelstelling van Audi AG tegemoet komen om tijdens de periode 2017 - 2018 een bijkomend aantal stuks Audi A1 te produceren. De fabriek krijgt ook een eigen batterijproductie.(Belga)