Een Skoda Popular Monte Carlo op het Zoute Concours d'Elégance

06/10/17 om 17:55 - Bijgewerkt om 17:57

Bron: Belga

Dit weekend ontvangt het Zoute de achtste editie van de Zoute Grand Prix. Het evenement is inmiddels een vaste afspraak in de Belgische autoscène, want hier ziet men de meest prestigieuze auto's die ons land rijk is. Voor het eerst zal ook Skoda van de partij zijn.

Een Skoda Popular Monte Carlo op het Zoute Concours d'Elégance

Een Skoda Popular Monte Carlo op het Zoute Concours d'Elégance © BELGA

Het lijkt misschien verrassend dat Skoda hier aanwezig is, maar het merk heeft een traditie om wereldwijd deel te nemen aan diverse historische organisaties. Skoda is immers een van de oudste autoconstructeurs die nog steeds actief is; de roots van het merk gaan terug tot 1895. De Popular Monte Carlo uit 1937 die dit weekend in het Zoute te zien zal zijn, beschikte al over de waarden waar Skoda ook vandaag nog voor staat: zoveel mogelijk auto bieden aan een bijzonder scherp tarief. Zo kon de Popular destijds - ondanks zijn betaalbare verkoopprijs - voor die tijd moderne technologie bieden, zoals een onafhankelijke ophanging en een buizenchassis, zaken die tot dan vooral bij prestigewagens werden gebruikt.

De Coupé Monte Carlo werd geleend bij het Skoda-museum van Mlada-Boleslav (Tsjechië) en is een bijzonder zeldzame versie van de Popular. De achterkant oogt erg origineel en de elegante vormen zijn vergelijkbaar met de luxecoupés uit diezelfde periode. Dit exemplaar werd minutieus gerestaureerd en is volkomen origineel. De wagen dankt zijn naam aan de schitterende tweede plaats van Zdenek Pohl en Jaroslav Hausman in de Rally van Monte Carlo 1936 in de categorie tot 1500cc. Het duo kwam na 3.852 kilometer over de meet zonder één enkel strafpunt.

Deze Skoda Popular Monte Carlo en de overige deelnemers aan het Zoute Concours d'Elégance zullen op 7 oktober tussen 12 en 18 uur te zien zijn in het groene decor van de Approach Golf van Knokke Zoute. Op 8 oktober tussen 9.30 en 15.00u zullen de wagens ook opgesteld worden op fairways 1 en 4 van de Royal Zoute Golf Club. Een jury van autokenners zal prijzen toekennen aan de meest bijzondere wagens.(Belga)

Onze partners