Sinds het verdwijnen van de Stelvio 1200, omdat die niet voldeed aan de Euro 4 norm, heeft Moto Guzzi geen wegtrail meer in zijn gamma. De constructeur uit Mandello del Lario vult die leemte nu op met de nieuwe V85, een wegtrail met een 80 pk sterke watergekoelde V2-motor, afgeleid van de krachtbron van de V9. Hiermee lanceert Moto Guzzi een stevige concurrent voor de nieuwe Triumph 800 Tiger, of een zekere Honda Africa Twin.

Deze nieuwe Guzzi zet in op karakter en soberheid met een klassieke swingarm (in plaats van de enkelzijdige achterbrug van de Stelvio), die wel functioneert met een enkele achterdemper (volledig instelbaar) die rechts werd gemonteerd, evenals een cardanaandrijving die spartaanser lijkt dan het exemplaar van de oude Stelvio. Het Italiaanse merk voorziet eveneens een grote benzinetank die een aanzienlijk rijbereik moet opleveren. Het enige minpunt is dat het spatbord vooraan hoog geplaatst werd, net als op een crossmotor. Wat natuurlijk zeer verrassend is voor een machine die vooral voor de weg is bestemd, wat ook blijkt uit de wielafmetingen (19" vooraan, 17" achteraan). Momenteel is deze V85 nog slechts een concept bike, zodat het merk nog heel wat wijzigingen kan aanbrengen. Nu is het wachten op het seriemodel, dat volgens de Italiaanse media voor 2019 is voorzien.(Belga)

Sinds het verdwijnen van de Stelvio 1200, omdat die niet voldeed aan de Euro 4 norm, heeft Moto Guzzi geen wegtrail meer in zijn gamma. De constructeur uit Mandello del Lario vult die leemte nu op met de nieuwe V85, een wegtrail met een 80 pk sterke watergekoelde V2-motor, afgeleid van de krachtbron van de V9. Hiermee lanceert Moto Guzzi een stevige concurrent voor de nieuwe Triumph 800 Tiger, of een zekere Honda Africa Twin.Deze nieuwe Guzzi zet in op karakter en soberheid met een klassieke swingarm (in plaats van de enkelzijdige achterbrug van de Stelvio), die wel functioneert met een enkele achterdemper (volledig instelbaar) die rechts werd gemonteerd, evenals een cardanaandrijving die spartaanser lijkt dan het exemplaar van de oude Stelvio. Het Italiaanse merk voorziet eveneens een grote benzinetank die een aanzienlijk rijbereik moet opleveren. Het enige minpunt is dat het spatbord vooraan hoog geplaatst werd, net als op een crossmotor. Wat natuurlijk zeer verrassend is voor een machine die vooral voor de weg is bestemd, wat ook blijkt uit de wielafmetingen (19" vooraan, 17" achteraan). Momenteel is deze V85 nog slechts een concept bike, zodat het merk nog heel wat wijzigingen kan aanbrengen. Nu is het wachten op het seriemodel, dat volgens de Italiaanse media voor 2019 is voorzien.(Belga)