Op het NAIAS Salon in Detroit dook de Ford F-150 op met een nieuwe, stoerdere snuit. Met deze facelift werden eveneens de achterlichten en de sidesteps onder handen genomen. Het gaat hier om een subtiele esthetische operatie, maar het grootste nieuws - zeker voor de Europeanen - situeert zich onder de motorkap met de terugkeer van een diesel, die sinds 2008 uit het aanbod verdween.

Dit is een beetje de omgekeerde wereld, rekening houdend met de afkeer van de Amerikanen voor diesel en de groeiende afwijzingen in Europa voor deze brandstof. Volgens Ford is deze keuze nog steeds verantwoord, zeker voor de professionele gebruikers die veel kilometers afleggen en deze zelfontbranders nog lang nodig zullen hebben. Bovendien wordt de 3 liter gekoppeld aan een automaat met 10 verhoudigen om vlot en comfortabel schakelwerk te verzekeren.

De nieuwe, opgefriste Ford F-150 krijgt verder nog heel wat moderne technologie aan boord: een adaptieve cruise control, een voetgangerdetectiesysteem, een Bang&Olufsen hi-fi, een 4G wifi-connectie, enz. Tenslotte werd ook gemeld dat de nieuwe F-150, de meest verkochte wagen in de VS, voortaan overal ter wereld in het officiële Ford dealernetwerk verkocht zal worden naast de Mustang. Ook in Europa in geselecteerde verkooppunten. (Belga)

Op het NAIAS Salon in Detroit dook de Ford F-150 op met een nieuwe, stoerdere snuit. Met deze facelift werden eveneens de achterlichten en de sidesteps onder handen genomen. Het gaat hier om een subtiele esthetische operatie, maar het grootste nieuws - zeker voor de Europeanen - situeert zich onder de motorkap met de terugkeer van een diesel, die sinds 2008 uit het aanbod verdween.Dit is een beetje de omgekeerde wereld, rekening houdend met de afkeer van de Amerikanen voor diesel en de groeiende afwijzingen in Europa voor deze brandstof. Volgens Ford is deze keuze nog steeds verantwoord, zeker voor de professionele gebruikers die veel kilometers afleggen en deze zelfontbranders nog lang nodig zullen hebben. Bovendien wordt de 3 liter gekoppeld aan een automaat met 10 verhoudigen om vlot en comfortabel schakelwerk te verzekeren.De nieuwe, opgefriste Ford F-150 krijgt verder nog heel wat moderne technologie aan boord: een adaptieve cruise control, een voetgangerdetectiesysteem, een Bang&Olufsen hi-fi, een 4G wifi-connectie, enz. Tenslotte werd ook gemeld dat de nieuwe F-150, de meest verkochte wagen in de VS, voortaan overal ter wereld in het officiële Ford dealernetwerk verkocht zal worden naast de Mustang. Ook in Europa in geselecteerde verkooppunten. (Belga)