Chinese klanten geven de voorkeur aan voertuigen met een ruime koffer en veel beenruimte achterin, vooral om hun ouders in optimale omstandigheden te kunnen vervoeren. Om aan die typische behoefte te kunnen voldoen, biedt Audi momenteel al drie modellen aan met een verlengde wielbasis, namelijk de A4L, A6L en A8L. Die krijgen nu het gezelschap van de Audi Q5L.

Deze SUV werd zopas onthuld op het Autosalon van Peking. Vergeleken met de basisversie namen zowel de wielbasis als de totale lengte van de wagen toe met 88 mm, waarvan de achterpassagiers direct profiteren omdat ze zo over 110 millimeter meer knieruimte beschikken. Naargelang de opstelling van de achterste stoelen varieert het koffervolume van 550 tot 1.550 liter, net evenveel als in de gewone Q5.

Voor de aandrijving voorziet Audi zijn bekende 2 liter TFSI op benzine met 190 of 252 pk. Net als de 'korte' Q5 zal ook de Audi Q5L vervaardigd worden in de FAW-VW-fabriek van Changchun in het noorden van China. De verkoop gaat van start tegen de zomer van 2018.(Belga)

Chinese klanten geven de voorkeur aan voertuigen met een ruime koffer en veel beenruimte achterin, vooral om hun ouders in optimale omstandigheden te kunnen vervoeren. Om aan die typische behoefte te kunnen voldoen, biedt Audi momenteel al drie modellen aan met een verlengde wielbasis, namelijk de A4L, A6L en A8L. Die krijgen nu het gezelschap van de Audi Q5L.Deze SUV werd zopas onthuld op het Autosalon van Peking. Vergeleken met de basisversie namen zowel de wielbasis als de totale lengte van de wagen toe met 88 mm, waarvan de achterpassagiers direct profiteren omdat ze zo over 110 millimeter meer knieruimte beschikken. Naargelang de opstelling van de achterste stoelen varieert het koffervolume van 550 tot 1.550 liter, net evenveel als in de gewone Q5.Voor de aandrijving voorziet Audi zijn bekende 2 liter TFSI op benzine met 190 of 252 pk. Net als de 'korte' Q5 zal ook de Audi Q5L vervaardigd worden in de FAW-VW-fabriek van Changchun in het noorden van China. De verkoop gaat van start tegen de zomer van 2018.(Belga)