Het is reeds de zesde keer dat BMW Motorrad de GS Trophy organiseert, maar het is slechts de tweede keer dat vrouwelijke motorrijders expliciet uitgenodigd worden. De GS Trophy is een ploegenuitdaging die uitgaat van solidariteit en ploeggeest en dit in de meest uitzonderlijke landschappen. Na Tunesië, Zuid-Afrika, Patagonië en Thailand zal dit jaar het uitgestrekte en desolate Mongolië het decor vormen en ploegen van over de hele wereld mogen ontvangen. Alvorens ze mogen deelnemen aan de ultieme uitdaging, mogen de liefhebbers van uitdagend terrein zich met elkaar meten tijdens selectieproeven die over de hele wereld georganiseerd worden.

Dit jaar heeft een jonge Belgische deelgenomen aan de selectieproeven die het hele weekend van 21 en 22 oktober duurden. Jessica Leyne is geen onbekende in het motormilieu noch bij de GS Trophy, want ze heeft reeds eerder deelgenomen aan Belgische voorrondes in 2014 (1e plaats) en 2015 (2e plaats). Als motorfanaat werkt ze als freelancer voor verschillende magazines en motorwebsites. Ze heeft ook samen met haar echtgenoot de site MotoMentals opgezet. Op dit ogenblik bereidt ze een vijf jaar durende wereldreis voor.

"Ik wilde heel graag deelnemen aan de Franse GS Trophy aan het stuur van de R 1200 GS Rallye, omdat dit me dit een realistisch beeld zou geven over mijn kunnen en een ticket zou opleveren naar Zuid Afrika, waar er tijdens de qualifier ook enkel met de boxers zal gereden worden," gaf winnares Jessica mee.

Na twee dagen vol met navigatie-opdrachten, over onverhard terrein en met wederzijdse hulp, is Jessica Leyne op de eerste plaats bij de dames geëindigd. Ze moet nu haar plaats zien te veroveren tegen de andere internationaal geselecteerde dames tijdens een International GS Trophy Female Team Qualifying event van 13 tot 17 november.(Belga)

Het is reeds de zesde keer dat BMW Motorrad de GS Trophy organiseert, maar het is slechts de tweede keer dat vrouwelijke motorrijders expliciet uitgenodigd worden. De GS Trophy is een ploegenuitdaging die uitgaat van solidariteit en ploeggeest en dit in de meest uitzonderlijke landschappen. Na Tunesië, Zuid-Afrika, Patagonië en Thailand zal dit jaar het uitgestrekte en desolate Mongolië het decor vormen en ploegen van over de hele wereld mogen ontvangen. Alvorens ze mogen deelnemen aan de ultieme uitdaging, mogen de liefhebbers van uitdagend terrein zich met elkaar meten tijdens selectieproeven die over de hele wereld georganiseerd worden.Dit jaar heeft een jonge Belgische deelgenomen aan de selectieproeven die het hele weekend van 21 en 22 oktober duurden. Jessica Leyne is geen onbekende in het motormilieu noch bij de GS Trophy, want ze heeft reeds eerder deelgenomen aan Belgische voorrondes in 2014 (1e plaats) en 2015 (2e plaats). Als motorfanaat werkt ze als freelancer voor verschillende magazines en motorwebsites. Ze heeft ook samen met haar echtgenoot de site MotoMentals opgezet. Op dit ogenblik bereidt ze een vijf jaar durende wereldreis voor."Ik wilde heel graag deelnemen aan de Franse GS Trophy aan het stuur van de R 1200 GS Rallye, omdat dit me dit een realistisch beeld zou geven over mijn kunnen en een ticket zou opleveren naar Zuid Afrika, waar er tijdens de qualifier ook enkel met de boxers zal gereden worden," gaf winnares Jessica mee.Na twee dagen vol met navigatie-opdrachten, over onverhard terrein en met wederzijdse hulp, is Jessica Leyne op de eerste plaats bij de dames geëindigd. Ze moet nu haar plaats zien te veroveren tegen de andere internationaal geselecteerde dames tijdens een International GS Trophy Female Team Qualifying event van 13 tot 17 november.(Belga)