Eén Belg op de drie is bereid een "groene" auto te kopen. Dat blijkt uit een Europese studie over elektrische wagens van het "Observatoire de l'Automobile 2012" in tien Europese landen, waaronder ook België, waarin meer dan 6.000 Europeanen ondervraagd werden over het belang dat zij hechten aan de elektrische wagen.

Eenenveertig procent van de ondervraagde Europeanen overweegt een elektrische auto te kopen, in België is dat 33 procent. In totaal toont 71 procent interesse voor een elektrische wagen; in België gaat het om 65 procent. "Als puntje bij paaltje komt, heeft 57 procent van de Europeanen (50 procent van de Belgen) ook de bedoeling er een te kopen", luidt het.

Voorts ziet 84 procent van de Europeanen en 77procent van de Belgen de elektrische auto als de beste oplossing om in de toekomst het milieu te beschermen.

Twee hinderpalen voor de aankoop van een elektrisch voertuig zijn echter de prijs en de autonomie: 49 procent van de Europeanen is niet van plan een financiële inspanning te leveren voor de aankoop van een elektrische auto. "De autonomie van de batterijen is een ander heikel punt: 82 procent van de Europeanen - en 80 procent van de Belgen - rijdt dagelijks minder dan 100 kilometer en toch kan 55 procent (59 procent bij de Belgen) zich niet indenken dat ze een auto kopen met een autonomie onder de 250 kilometer", klinkt het bij het Observatoire. (Belga/EE)

Eén Belg op de drie is bereid een "groene" auto te kopen. Dat blijkt uit een Europese studie over elektrische wagens van het "Observatoire de l'Automobile 2012" in tien Europese landen, waaronder ook België, waarin meer dan 6.000 Europeanen ondervraagd werden over het belang dat zij hechten aan de elektrische wagen. Eenenveertig procent van de ondervraagde Europeanen overweegt een elektrische auto te kopen, in België is dat 33 procent. In totaal toont 71 procent interesse voor een elektrische wagen; in België gaat het om 65 procent. "Als puntje bij paaltje komt, heeft 57 procent van de Europeanen (50 procent van de Belgen) ook de bedoeling er een te kopen", luidt het. Voorts ziet 84 procent van de Europeanen en 77procent van de Belgen de elektrische auto als de beste oplossing om in de toekomst het milieu te beschermen. Twee hinderpalen voor de aankoop van een elektrisch voertuig zijn echter de prijs en de autonomie: 49 procent van de Europeanen is niet van plan een financiële inspanning te leveren voor de aankoop van een elektrische auto. "De autonomie van de batterijen is een ander heikel punt: 82 procent van de Europeanen - en 80 procent van de Belgen - rijdt dagelijks minder dan 100 kilometer en toch kan 55 procent (59 procent bij de Belgen) zich niet indenken dat ze een auto kopen met een autonomie onder de 250 kilometer", klinkt het bij het Observatoire. (Belga/EE)