Een 2 liter-benzinemotor voor de nieuwe Jeep Cherokee

17/01/18 om 14:03 - Bijgewerkt om 14:06

Bron: Belga

De nieuwe Jeep Cherokee 2019 maakt deze week zijn debuut op het Salon van Detroit. Met een nieuw design, een nieuwe 2 liter-benzinemotor en een completere uitrusting is de Cherokee weer helemaal bij de tijd.

Een 2 liter-benzinemotor voor de nieuwe Jeep Cherokee

Een 2 liter-benzinemotor voor de nieuwe Jeep Cherokee © BELGA

Deze nieuwe evolutie van de Jeep Cherokee wil de inzittenden nog beter verwennen met meer comfort en tal van praktische aspecten. Hij komt naar Europa in de tweede helft van 2018 en onderscheidt zich door zijn gemoderniseerd koetswerkdesign, waarbij vooral de nieuwe motorkap en koplampen in het oog springen.

Deze terreinwagen is ook uitgerust met de jongste generatie van het Uconnect infontainmentsysteem dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto en gebruik maakt van capacitieve 7.0" en 8.4''aanraakschermen.

Het belangrijkste nieuws schuilt echter onder de motorkap met de gloednieuwe 2 liter viercilinder benzinemotor met start-stoptechnologie die het gamma krachtbronnen met directe injectie uitbreidt, naast de bekende 3.2 liter V6 Pentastar. Deze motoren kunnen gekoppeld worden aan de nieuwe automatische transmissie met negen versnellingen. Voor de Europese markt worden eveneens turbodieselmotoren voorzien.(Belga)

Onze partners