E-Fuso Vision One is de elektrische vrachtwagen van de toekomst

30/10/17 om 19:30 - Bijgewerkt om 19:31

Bron: Belga

De elektrische auto is al op de markt en ook de elektrische vrachtwagen laat niet lang meer op zich wachten. De Mitsubishi E-Fuso Vision One geeft al voorproefje.

E-Fuso Vision One is de elektrische vrachtwagen van de toekomst

E-Fuso Vision One is de elektrische vrachtwagen van de toekomst © BELGA

De constructeurs zijn druk bezig met de ontwikkeling van allerhande elektrische voertuigen, klein en groot. De iets kleinere exemplaren komen nu druppelsgewijs op de markt, maar ook de grote varianten zitten niet meer zo ver in de pijplijn. Op het Autosalon van Tokio toonde E-Fuso, de elektrische divisie van Mitsubishi Fuso waarvan Daimler 90% in handen heeft, een concept van een elektrische vrachtwagen.

De E-Fuso Vision One is een 23-tonner met een laadvermogen van 11 ton, die dankzij zijn batterij van 300 kWh een rijbereik van 350 kilometer kan voorleggen. Niet slecht. Als deze waarden ook voor de productiemodellen gehaald kunnen worden is schoon wegvervoer geen utopie meer, maar binnen enkele jaren realiteit. Volgens de constructeur zal de ontwikkeling nog een viertal jaar in beslag nemen. Eerder toonde Mitsubishi Fuso al de eCanter. En ook Tesla en Cummins werken aan een elektrische vrachtwagen, terwijl Mercedes en Volkswagen eveneens plannen in die richting hebben.(Belga)

Onze partners