Dunlop Sport Classic verkozen tot beste vintage band

Dunlop Sport Classic verkozen tot beste vintage band © belga

De Dunlop Sport Classic kwam als beste band uit de vergelijkingstest die door het Duitse magazine Auto Bild Klassik werd georganiseerd.

Auto Bild Klassik gaf de hoogste score aan Dunlop Sport Classic voor zijn nauwkeurige controle, uitstekende aquaplaning prestaties, korte remweg op nat wegdek en de algemene rijeigenschappen. De Dunlop Sport Classic maakte vooral het verschil in de natte tests. Met de Dunlop Sport Classic-banden begon de testwagen – een Austin Healey 3000 – pas bij een snelheid van 92,5 km/u te aquaplanen. Hier was de Dunlop vintage band duidelijk beter dan de andere deelnemers. De overige 7 kandidaten kregen reeds bij 80,1 km/uur met aquaplaning af te rekenen.

Met de Dunlop-banden kon de Austin ook de snelste rondetijd op een nat wegdek realiseren dankzij hun optimale grip. In de remproef op nat wegdek heeft de Dunlop Sport Classic de op twee na beste prestatie geleverd. Hij haalde een remweg van 51,8 meter bij 100 km/u, terwijl het testgemiddelde 57 meter bedroeg. In de test op nat wegdek bereikte de Austin Healey 3000 uitgerust met Dunlop-banden een gemiddelde snelheid van 68,9 km/u, tegenover een testgemiddelde van 65,8 km/u.

Met een gemiddelde snelheid van 82 km/u op het circuit van Wachauring (Oostenrijk) presteerde de Dunlop Sport Classic beter dan de overige kandidaten in de test op een droog wegdek.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content