De Ducati Multistrada 1200 stond tot hiertoe vooral bekend als één van de sportiefste en vinnigste trails op de markt, zowaar een sportfiets die hoog in de veren staat. Vandaag verruimt dit model zijn horizon met de lancering van de Multistrada Enduro-versie met de genen van een rasechte trail. Deze Ducati zal daarom wellicht spek naar de bek zijn van de globetrotters die alle uithoeken van de continenten vlot willen doorkruisen.

De voortrein wisselt de 17"-velg voor een groter exemplaar van 19" met spaken dat beter geschikt is om een spoor op het terrein te trekken. Om voldoende ver te raken werd tevens een aluminium tank van 30 liter gemonteerd, wat een rijbereik van 450 kilometer moet opleveren. Voor de veiligheid en de efficiëntie staat de elektronica paraat met bochtenverlichting, tractiecontrole en een semi-actieve ophanging. Deze hulpjes bewijzen zeker hun nut met de 160 pk die de tweecilinder produceert en de hoge snelheden die ook in moeilijke omstandigheden bereikt worden.

Om het vertrek op een helling te vereenvoudigen, zeker voor kleinere rijders, kreeg de Multistrada Enduro zelfs een wegrij-assistent. Dit is inderdaad een buitengewone motorfiets met ook een exclusief prijskaartje: ongeveer 21.000 euro, zonder opties zoals metalen koffers.(Belga)

De Ducati Multistrada 1200 stond tot hiertoe vooral bekend als één van de sportiefste en vinnigste trails op de markt, zowaar een sportfiets die hoog in de veren staat. Vandaag verruimt dit model zijn horizon met de lancering van de Multistrada Enduro-versie met de genen van een rasechte trail. Deze Ducati zal daarom wellicht spek naar de bek zijn van de globetrotters die alle uithoeken van de continenten vlot willen doorkruisen. De voortrein wisselt de 17"-velg voor een groter exemplaar van 19" met spaken dat beter geschikt is om een spoor op het terrein te trekken. Om voldoende ver te raken werd tevens een aluminium tank van 30 liter gemonteerd, wat een rijbereik van 450 kilometer moet opleveren. Voor de veiligheid en de efficiëntie staat de elektronica paraat met bochtenverlichting, tractiecontrole en een semi-actieve ophanging. Deze hulpjes bewijzen zeker hun nut met de 160 pk die de tweecilinder produceert en de hoge snelheden die ook in moeilijke omstandigheden bereikt worden.Om het vertrek op een helling te vereenvoudigen, zeker voor kleinere rijders, kreeg de Multistrada Enduro zelfs een wegrij-assistent. Dit is inderdaad een buitengewone motorfiets met ook een exclusief prijskaartje: ongeveer 21.000 euro, zonder opties zoals metalen koffers.(Belga)