Droomwagen van de dag: Rolls-Royce Wraith

© Knack.be

Luxewagens om bij weg te dromen op het Autosalon van Brussel: de Rolls-Royce Wraith.

De krachtigste, sportiefste en technologisch meest geavanceerde Rolls-Royce aller tijden: dat is de Wraith, een van de parels van het Autosalon van Brussel.

Het Britse prestigemerk maakte van deze driedeurscoupé, waarvan de deuren omgekeerd openen, een fastback. De wagen biedt evenwel vier echte zitplaatsen en een koffervolume van 470 liter. Het interieur is – zoals het een Rolls betaamt – riant bekleed met de zachtste ledersoorten en houten sierpanelen.

Een van de opvallendste technologische snufjes is het Satellite Aided Transmission: met behulp van gps anticipeert de Wraith op bijvoorbeeld bochten die eraan komen door automatisch terug te schakelen.

Ook een speciale vermelding waard is de Starlight Headliner: een sterrenhemel bestaande uit maar liefst 1.340 met de hand in het plafond geweven ledlampjes.

Droomwagen van de dag: Rolls-Royce Wraith
© Knack.be

Onder de motorkap van deze 2.365 kg zware droomslee steekt een 6.6 liter twinturbo V12-motor met 624 pk en 800 koppel. De Wraith sprint in 4,6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur, de topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Het gecombineerd verbruik ligt op 16,6 liter per 100 kilometer, de CO2-emissie bedraagt 317 gram per kilometer.

Het hoeft geen betoog dat de Wraith een van de duurste wagens op het Autosalon is. Kostprijs van het model dat u in Brussels Expo kunt bewonderen: 355.202,50 euro. Meer op rolls-roycemotorcars.com. (KVDA)

Droomwagen van de dag: Rolls-Royce Wraith
© Knack.be
Droomwagen van de dag: Rolls-Royce Wraith
© Knack.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content