Hij zal in wereldpremière worden getoond op het salon van Genève. Deze nieuwe Fiesta ST is 200 pk sterk en levert 290 Nm aan koppel. Een spurtje van 0 tot 100 km/u lukt in 6,7 seconden. Deze derde generatie Fiesta ST wordt de eerste auto van Ford Performance worden die door een driecilinder wordt aangedreven. Deze Ford Fiesta ST krijgt ook verschillende rijmodi. Er komt ook een systeem waarbij men cilinders kan uitschakelen en ook dat is een première op een driecilindermotor.

Met dat systeem kan men het verbruik van de Fiesta ST drukken zonder de prestaties in het gedrang te brengen. Wanneer minder vermogen wordt gevraagd, schakelt het systeem 1 cilinder uit en dat geldt ook voor de brandstoftoevoer. Het systeem kan in 14 milliseconden worden in- of uitgeschakeld. Zo zou de nieuwe Fiesta ST amper 114 gram CO2 per km uitstoten. De bestuurder heeft de keuze uit drie rijmodi: Normal, Sport (voor extra reactiviteit van motor en chassis) en Track (voorbehouden voor circuitgebruik). Deze nieuwe generatie Fiesta ST komt begin 2018 op de markt en zal vanaf de lancering met 3 of 5 deuren beschikbaar zijn.(Belga)

Hij zal in wereldpremière worden getoond op het salon van Genève. Deze nieuwe Fiesta ST is 200 pk sterk en levert 290 Nm aan koppel. Een spurtje van 0 tot 100 km/u lukt in 6,7 seconden. Deze derde generatie Fiesta ST wordt de eerste auto van Ford Performance worden die door een driecilinder wordt aangedreven. Deze Ford Fiesta ST krijgt ook verschillende rijmodi. Er komt ook een systeem waarbij men cilinders kan uitschakelen en ook dat is een première op een driecilindermotor. Met dat systeem kan men het verbruik van de Fiesta ST drukken zonder de prestaties in het gedrang te brengen. Wanneer minder vermogen wordt gevraagd, schakelt het systeem 1 cilinder uit en dat geldt ook voor de brandstoftoevoer. Het systeem kan in 14 milliseconden worden in- of uitgeschakeld. Zo zou de nieuwe Fiesta ST amper 114 gram CO2 per km uitstoten. De bestuurder heeft de keuze uit drie rijmodi: Normal, Sport (voor extra reactiviteit van motor en chassis) en Track (voorbehouden voor circuitgebruik). Deze nieuwe generatie Fiesta ST komt begin 2018 op de markt en zal vanaf de lancering met 3 of 5 deuren beschikbaar zijn.(Belga)